Torsdag 20 Juni 2019  ,  Dagens namn : Linda  
   HEM  |   boktipset  |   sök böcker  |   bokens afton  |   om oss  |   kontakt  |   köpinformation  |   korg   varukorgen  |  
   aktuellt i media  |   lokala böcker/artiklar  |   låna & läs  |   arbetsrum & presenter  |   kursböcker  |   specialsidor  |   fotoarkivet  |   hjälp mig!
p1x1 p1x1
tumnagel
zooma

Pris: 369,00 kr
Samtliga priser inkl.moms

p1x1 p1x1
 Skriv ut sida 
Högsjö - om en by släkter, folk och grannar
Högsjö byaförening

ISBN / artnr:

Förlag:

Utgiven:

Sidor:

Bindning:

Språk:

Kategori:

Leveranstid:
   9789163930492

   Vulkan

   2017

   459

   Inbunden

   Svenska

   Kulturhistoria, allmän humaniora

   Svenska böcker: 2-5 arbetsdagar
   Engelska böcker: 3-7 arbetsdagar.
   För mera exakt leveranstid, kontakta oss.

Ja ! Jag vill beställa st
Du kan ta bort och lägga till fler böcker sedan.

Strövtåg efter slingrande vägar i hembygden.

Vägarna har minnen från tider när man färdades till fots och till häst. Många trötta fötter, tyngda av oro, sjukdom och sorg, har vandrat dessa vägar liksom unga, lätta och dansande fötter som vittnat om glädje, iver och livslust.

Vandringsleder har korsat våra skogar. Man har alltid sökt den genaste vägen, i synnerhet om man färdats till fots. Våra skogsstigar är numera svåra att följa. Naturen har tagit tillbaka marken om inte nutidens skogsmaskiner gjort det.

Många människor har levt ett helt liv i våra byar. Alla har lämnat avtryck, somligas avtryck är djupare än andras. Det har i alla tider och i alla byar funnits eldsjälar som brunnit för det man trott på. Modiga människor som vågat satsa allt för hoppet på en bättre framtid, kanske en framtid på en anna kontinent, och människor med framtidstro och sinne för affärer och nymodigheter.

Högsjö är hembygden för några av oss. Storbränna, Säter eller Åse är kanske hembygden för andra. Människorna i våra byar, i början av seklet, visste mycket väl var de gamla stigarna och vägarna gick. De visste också vem som var släkt med vem, var bärställena fanns och var öringen stod.

Följ med på en vandring efter gamla byvägar och kanske finner du några av dina nära och kära från förr bevarade mellan pärmarna i denna bok.


459 s rikligt illustrerad med foton, utförligt namn/ortregister.


FÖRORD:
Boken om en by, dess historia, släkter, människor, närmaste grannar och grannbyar har slutförts.

Byn är Högsjö i Indals socken, Västernorrlands län. Grannbyarna är Storbränna, Gårdtjärn, Åse, Bjärme, Rösåsen, Kovland, Nora, Västansjö, Nyland, Sodalen, Strömås och Säter.

Visionen har varit att spegla vardagslivet, som det kunde vara under tidigt 1900-tal, i byn Högskö. Högsjö är byn som ligger oss, bokförfattare, varmt om hjärtat. Här har vi våra sötter och släktbanden genom många generationer är påtagliga.

Vi tror att du som läser boken har någon relation till Högsjö och/eller grannbyarna.
Om du saknar koppling till våra byar så är ändå boken ett dokument över händelser och människor som lämnat spår till eftervärlden.

Vår önskan är att du som läser boken ska fångas av byarnas historia med intressanta händelser, livsöden och människor med nyfikenhet, drivkraft och förmåga att förbättra sin livssituation.

Vi vill tacka alla som bidragit med foton och berättelser till boken. Det har berikat bokens innehåll att människor berättat om sina skolår, uppväxt och andra händelser.

Ett bidrag till bokens tryckning har erhållits från Videfonden. Om Cookies
Våra Öppettider: Måndag-Fredag: 10.00 - 18.00 Lördagar: 10.00 - 16.00 Söndagar: 12.00 - 15.00  * Andra öppettider!
p1x1


© 1998-2019  Vängåvans Bok & Papper. All rights reserved.
AKADEMIBOKHANDELN - Vängåvans Bok & Papper AB
Box 893, ( Storgatan 22 ), S-851 24 Sundsvall, Sweden, Tfn: 060-15 04 75 Fax: 060-15 04 79 E-post: