Bokens Afton med Lena Maria Klingvall 5 april


Lena Maria Klingvall talade och sjöng vid Bokens Afton den 5 april.

I höstas blev hon bekant för hela svenska folket när hon var gäst i ”Här är ditt liv”. Född utan armar och med bara ett fullt fungerande ben ställdes hon och hennes föräldrar inför stora utmaningar. Men de upptäckte snart att nästan ingenting är omöjligt. I dag gör hon allt med hjälp av tårna på sin ena fot, kör bil, ringer på mobilen, målar skriver – och detta med hela världen som arbetsfält, när hon sjunger och berättar om sitt liv och varje människas unika värde.

Hon har varit framgångsrik simmare. Hon vann sju medaljer i EM och VM 1986 och 1987. Nu har hon lagt tävlandet på hyllan. På kul tävlade hon för ett antal år sedan mot borgmästaren i Taipei, (och lät honom vinna…). Numera är den borgmästaren president i Taiwan och har bjudit in henne på ett officiellt besök i oktober i år.

Numera är Lena Maria sångerska, konstnär, föreläsare och författare. Hon har gett ut ett antal CD-skivor och flera böcker, senast boken ”Våga drömma”. Sjunga kan hon definitivt. Hon studerade vid Musikhögskolan, åren 1987-1991. För deltagarna i Bokens Afton sjöng hon bl a ”Thank you for the music” och ”Somewhere over the Rainbow” från filmen ”Trollkarlen från Oz”.

På fredag sjunger Lena Maria i TV-programmet ”Så ska det låta”, tillsammans med Fredrik Swahn. De tävlar då mot Lotta Engberg och komikern Thomas Petersson.

Det blev en magisk kväll där Lena Maria – i ord och ton – berättade om människorna, musiken och allt annat som gett henne energi. En kväll om att ta sig an livets utmaningar – och att komma igenom motgångarna med livsglädjen i behåll.

Välkommen tillbaka Lena Maria!

Share:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *