Leif Woxlin på Bokia Höstbokmässa 9 sept

Leif Woxlin skriver romanserien En Hälsingedeckare; fristående böcker med kriminalpoliser i Hudiksvall i huvudrollerna. Den senaste är ”Föremål för Mord, eller Drama vid Hylströmmen”.
Den lilla stugan bakom åsryggen var full av mandelkvarnar. Väl framme vid dörren kunde inte Ludde annat än kliva på, han kände sig frestad – som barnen i sagan om häxan och pepparkakshuset.
Samma känsla fick Åsa i mörkret utanför kursgården – att hon precis var på väg att luras in i någonting: In i ett dödshus vid älven.
Åsa Weijle och Ludde Markh blir kuggar i ett spelverk om apparater och föremål, indragna i ett drama som får sitt avslut vid Hylströmmen, vattenfallet i Hälsingeskogen.
Dalarnas Tidningar:
”Skådeplatsen är till största delen södra Hälsingland, en plats som genom Woxlins skickliga skildringar får liv. Han tar läsaren till ett sagoliknande landskap med pelarsalar av lodräta tallar, lagunliknande formationer och bassänger i Voxna älv…
…Föremål för mord är full av mandelkvarnar, fällor och ruggiga stora tomma hus en underfundig berättelse som får sin upplösning vid Hylströmmen, södra Norrlands största outbyggda vattenfall, dånandes i bakgrunden.”
Bibliotekstjänst:
”ett särskilt plus för ett trovärdigt sätt att skildra människorna”
Leif Woxlin har tidigare skrivit kåserier i bl.a. Dagens Nyheter (Namn och Nytt).
Leif Woxlin berättar om sig själv och sina böcker på Bokias Höstbokmässa på fredag den 9 september kl 13-14.
Lennart Bergström
Bokhandlarn