Poeten Anita Jacobson kommer på Bokia Höstbokmässa

Anita Jacobson är poet från Stöde som i sommar har släppt en egen bok med namnet ”De lyckligt lottade” (poet.n.nu förlag) som innehåller poesi främst hämtad från det egna poesiprogrammet med samma namn. ”De lyckligt lottade” både berör och lockar till skratt. Texterna är främst skrivna för att framföras på scen men går lika gärna bra att läsas. Anita Jacobson skriver om livet, relationer, arbete och vardagen och den där lyckan som glimmar till ibland som en vacker såpbubbla innan den svävar iväg och spricker. Anita är länets regerande poetryslam-mästare – en titel hon vunnit både 2008 och 2010. Hon har även deltagit i Poetryslam SM i Uppsala 2010. Hon har uppträtt på kulturcaféer, bibliotek, festivaler, vinprovning och fackliga möten. Att hitta nya platser och möta nya människor som får upptäcka att poesi kan vara lättillgängligt, berörande och underhållande är något som Anita eftersträvar.Läs Susanne Holmlunds artikel i ST om henne, klicka här. Anita har även en egen hemsida. Under Bokia Höstbokmässa, lördagen den 10 september, kl 15-16, kommer hon att framföra programmet ”De lyckligt lottade” där hennes poesi varvas med humoristiska funderingar och en och annan sång. Efteråt finns möjlighet att köpa boken och få den signerad.

Share: