Sanna Juhlin till Bokia Höstbokmässa 8 september

Memento Mori – minns att du skall dö, (Ord Text Mening 2010), är Sanna Juhlins romandebut. Det är en psykologisk thriller eller varför inte en chick thrill, ifall man får sätta en ny genre. 31 åriga Louise jobbar på bibliotek och lider av både ångest och fobier som gör att hon har svårt för relationer. Inte ens hennes familj förstår sig på henne och systerns kommande bröllop skapar stora problem för Louise.

När Louise blir sjukskriven och hemma ensam om dagarna i sin lägenhet så upptäcker hon sin nyinflyttade granne Axel. En het åtrå uppstår som gör att hon längtar efter kärlek. Men allt blir inte problemfritt och med en påträngande nyställd på jobbet, en tjatande syster och plötsligt med en galning efter sig så inser Louise till slut att Memento mori inte bara är en påminnelse om att vi alla ska dö, det är också en påminnelse om livet och att leva här och nu.

Romanen kommer även som ljudbok hösten 2011.

Sanna Juhlin är tidigare utgiven med två barnböcker. Den senaste Att fånga en tandfé, (Texicon 2010), finns på bokmässan i höst. Hon fick i början av sommaren ett författarstipendium från författarfonden.

– En stark bekräftelse för mig att jag är på rätt väg i min karriär, säger Sanna.

Läs en recension av Memento Mori på Erikas Bokblogg, klicka här.

Sanna Juhlin bor i Söråker med make och två barn. Hon studerar litteraturvetenskap på Universitet och fyller 41 år i november.

Sanna berättar om sig själv och sina böcker på Bokias Höstbokmässa torsdag den 8 september, kl 13-14.
Lennart Bergström
Bokhandlarn