Cheryl Lindblad till Bokia Höstbokmässa

Cheryl´s kärlek till bakkonsten började när hon var en ung flicka i USA på 1950- och 60-talet.
Hon fick alltid vara med när hennes mamma bakade till familjen, vilket var i stort sett varje dag.  Det var stunder av en stark gemenskap och en tålmodig undervisning som har följt Cheryl under hela hennes liv. 
Råvarorna och människorna som producerar dem är viktiga för henne och hon försöker alltid att välja ekologiska och rättvisemärkta produkter när hon bakar och även föreslå dessa när hon skriver recept.

Cheryl arbetar dagligen med bakning genom sina två företag.  Hon är generalagent för Nordic Ware, ett amerikanskt företag som tillverkar bakformar.  Hon är även grundare och delägare i Mother Bear Sweden AB som har sitt säte i Sundsvall och som tillverkar ekologiska bakmixer av stenmalet dinkel.  Mycket av hennes tid går åt till att utveckla recept och ta fram nya produkter relaterade till bakning.

Cheryl har tidigare gett ut Muffins och Smoothies, Biscotti, Cupcakes och Cheesecakes tillsammans med Ica Bokförlag.

Cheryl träffar du på Bokia Höstbokmässa den 8 september, kl 13-14, där hon även kommer att tala om sin senaste bok, ”Mjuka kakor”, som kommer lagom till bokmässan.

Share: