Denise Rudberg: Ett litet snedsprång

Marianne Jidhoff har isolerat sig i över ett år i sin lägenhet sedan hennes make Hans Larson dog. Hans var riksåklagare, med smak för kvinnor, och deras äktenskap var minst av allt lyckligt. Marianne jobbade som åklagarsekreterare och sågs av många kollegor som hjärnan bakom Hans, som bidrog till att flera fall löstes.

En dag blir Marianne uppsökt av sin kollega Olle Lundqvist som mer eller mindre kräver att hon ska komma tillbaka från sin tjänstledighet och hjälpa honom att skapa en ny mindre enhet, utan läckor. Hon beslutar sig för att göra ett försök. Hennes pappa Harry och hennes barn Nina, Sigrid och Peder är nöjda. Men återkomsten blir mer abrupt än hon kunde tänka sig, hon kastas genast in i ett fall. Christoph Turin har blivit brutalt överkörd av en bil, och det visar sig vara mord. På order av Olle så jobbar Marianne tillsammans med Torsten Ehn på Rikskrim och hans helt nya kollega Augustin Madrid.

Parallellt får vi följa Paula Steen, en uttråkad hemmafru som lever i ett dåligt äktenskap med Jens. Hon börjar få obehagliga SMS av en anonym avsändare och misstänker snart att hon är bevakad av någon okänd person.

Lotten Glans har läst och recenserat boken. Läs hela hennes recension genom att klicka här.

Lennart Bergström
Bokhandlare