Entreprenören Lena Åsberg

Lena Åsberg är dekoratör, innovatör, konstnär, författare. Hon är en riktig ”uppfinnarjocke”, men hon gillar hellre att bli kallad Professor Baltazar. Hon älskar att skapa saker, måla, designa glas, rita och skriva.

Ett av Lenas senaste projekt är spelet ”Helgalna charader”, som är ett sällskapsspel med både ordspråk, humor och kultur.  Inte nog med att hon skapat spelet, hon har också producerat det själv med tillverkning i Hong Kong.

”Det var nog det mest tidskrävande jag varit med om. Men nog det bästa, lärorika och svåraste jag gjort”, säger hon.

Lena skriver även barnböcker. Den senaste boken handlar om lillkillen Benny med hans mystrasa, och alla hans bus. Hans kärlek till kakor går som en röd tråd genom hela berättelsen. Boken innehåller även några kluriga svenska ordspråk med bilder att fundera på.

Lena bor i Stöde med två busiga barn, som hon får all inspiration från. Guldkorn i vardagen, som sedan ofta resulterar i en bok.

Lena kommer att prata om sin barnbok och demonstrera sitt sällskapsspel på Bokia Julfestival den 8 december. Se programmet för Bokfestivalen här.

Se hennes hemsida genom att klicka här.

Lennart Bergström
Bokhandlarn

Share: