Maria Björk: Mindfulness på Bokia Höstbokmässa 10 sept

Maria Björk arbetar som Projektledare inom Njurunda församling där hon undervisar i skolorna. Det projekt som pågår är ett förebyggande arbete med tidiga och hälsofrämjande insatser för barn i åk. 1-5. Det handlar om att stärka barns självkänsla och grundtrygghet så att de ska fungera socialt och emotionellt tillsammans med andra barn och vuxna.

Den 10/9 kl.12.30-13.30 besöker Maria Björk Höstbokmässan men då av egenskap som Föreläsare och Mindfulnessinstruktör för att inspirera och motivera oss till att träna med att vara närvarande i nuet med mindfulness. Mindfulness är ett effektivt verktyg för att sänka ett högt blodtryck, få bättre sömn och ökad medvetenhet. Ett förhållningssätt till livet och vardagen som motverkar stress och oro. Ni kommer att få ta del av olika böcker som är inriktade mot mindfulness för att veta hur vi ska kunna gå vidare på våran egen personliga resa.

Maria har lång arbetslivserfarenhet av arbete med inriktning mot hälsa och personlig utveckling både som föreläsare, coach och utbildningsansvarig. Där har uppgiften varit att stärka samt förbättra personalhälsan med olika förändring och hälsoutvecklings arbeten.

Hon är en aktiv medlem i 1.6 & 2.6 miljonerklubben som stödjer kvinnors hälsa och forskning, där har hon ett nära samarbete och varit föreläsare under många år och inspirerat under olika seminarium.

Dagens reflektion: Jag tar lärdom av tidigare erfarenheter och förvaltar dom på nutiden för det enda jag kan påverka är det som sker HÄR OCH NU i den stund jag befinner mig.

Möt Maria på Bokia Höstbokmässa den 10 september, kl 12.30 – 13.30. Fri entré.

Lennart Bergström
Bokhandlarn