Nils-Johan Tjärnlund på Bokia Höstbokmässa 10 sept

Nils-Johan Tjärnlund är vetenskapsjournalist, författare och föreläsare och har regelbundet medverkat i radio och tidningar sedan 2001. Sin första artikel skrev han dock redan 1993 i Sundsvalls Tidning. Känd för en större publik är han som programledare och producent i Vetenskapsradion i Sveriges Radio P1, där han började arbeta 2001

Efter gymnasiet studerade han historia, ekonomisk historia, latin och antikens kultur vid Uppsala universitet med början 1997, och genomgick åren 1999-2002 journalistprogrammet vid Mittuniversitetet i Sundsvall. 

Se gärna Nils-Johan Tjärnlunds hemsida genom att klicka här.

År 2009 publicerade han den första större boken om Sundsvalls stenstad, en unik 1890-talsmiljö och Europas nordligaste stenstad i sitt slag. Boken har titeln Staden som reste sig ur askan.
Tidigare har han bland annat utgivit en skrift om Villa Merlo. Även ytterligare böcker är under förberedelse, bland annat om bryggerinäringen i Sundsvall, en vägledning till Sundsvalls västra begravningsplats, en översikt över de norrländska träpatronerna och en jubileumsskrift när Sällskapet W:6 i Sundsvall firar 150 år 2014.

Nils-Johan kommer att berätta om boken Staden som reste sig ur askan och om sina andra bokprojekt vid Bokia Höstbokmässa den 10 sept kl 14.00-15.00.

Share: