Pocketböcker för höstläsning

Nu när kvällarna börjar bli mörkare är det dags att fundera på höstläsning. Här kommer några nyheter som är på väg ut under augusti och september:


Strindbergs stjärna, Jan Wallentin. Är Wallentin Sveriges motsvarighet till Dan Brown? Det får du avgöra själv, men en historia om hemliga sällskap, konspirationer och allsköns alkemiska experiment som utspelar sig mitt i Svedala är man ju inte bortskämd med.


Annonsflickan från Odessa, Janet Skeslien Charles. Det ultimata beviset på att chick-lit inte behöver utspela sig i New York och handla om en herrans massa skor. Darja bor i Ukraina och drömmer om att bosätta sig i USA. Den lättaste vägen dit är att hitta en amerikansk man, men ska hon istället följa sitt hjärta och bli ihop med maffiabossen Vlad som hon är kär i? Kommer snart.


Ares tecken, Dan Buthler & Dag Öhrlund. Gillar du hårdkokt spänning kan Dan Buthlers och Dan Öhrlunds serie om polisen med det stenhårda namnet Jacob Colt vara något för dig. Detta är fjärde boken i serien. Kommer snart.
Empire of silver, Conn Iggulden. Igguldens historiska romaner sopar mattan med det mesta i genren. I den fjärde boken om den mäktiga mongolklanen följer vi maktkampen mellan Djinghis Khans söner. Kommer i september.
För mycket lycka, Alice Munro. Vi får aldrig nog av Alice Munros fantastiska noveller. Det är lågmälda berättelser med helt vanliga människor som hon på något sätt lyckas göra fullständigt trollbindande. Kanske för att de vittnar om djup förståelse av det mänskliga pysket? Kommer snart.


Giganternas fall, Ken Follett. Vill du ha något rejält att läsa på en sådär 885 sidor? Något episkt som spänner över hela 1900-talets historia och som har ett persongalleri på ca 126 personer? Då är Giganternas fall av Ken Follett något för dig. När du är klar med den tycker vi att du ska klämma Only time will tell av Jeffrey Archer. Den liknas vid Forsythesagan och är den första delen i en serie om en man som försöker få reda på vem hans riktige far var.
Ladies, Johan Hakelius. Uppföljaren till Döda vita män handlar om tio prilliga brittiska kvinnor. Och det är bara att konstatera: gränsen mellan att vara excentrisk och spritt språngande galen är hårfin. Kommer snart.


Minnen, Torgny Lindgren. I Torgny Lindgrens memoarer trängs fantasier och verklighet tillsammans med bland andra spionen Stig Wennergren, statsminister Olof Palme och operasångaren Erik Sædén. Roligt, underfundigt och en smula vemodigt. Kommer i september.
Kehua!, Fay Weldon. Fay ”En hondjävuls liv och lustar” Weldon är tillbaka med en mörk berättelse om ett maoriskt spöke(!). Kritikerna älskar den och omslaget är to die for! I butik nu, kommer snart på webben.

Freedom, Jonathan Franzen. För ett par år sedan blev Jonathan Franzen nästan helgonförklarad med sin bok Tillrättalägganden. Nya boken skildrar 2000-talets problem med miljöförstöring, tillväxt och konsumtion genom ögonen på en amerikansk medelklassfamilj. Kommer i september.Share: