Bokens Afton 6 Okt med Marie Hermanson (och Arne Dahl och Jonas Moström)

Marie Hermansson

Marie Hermanson är född 1956. Hon växte upp i Sävedalen, strax öster om Göteborg, tillsammans med sina tre syskon och föräldrarna som var lärare.

Hon gick på Journalisthögskolan i Göteborg och studerade sociologi och litteraturvetenskap vid Göteborgs universitet. Efter avslutad journalistutbildning arbetade hon som dagspressjournalist på olika tidningar.

1986 debuterade hon på Albert Bonniers förlag med Det finns ett hål i verkligheten, en samling berättelser inspirerade av sagor och myter. Den Augustnominerade romanen Värddjuret (1995) blev hennes genombrott och med Musselstranden (1998) nådde hon en stor läsekrets. Hennes böcker har sålts till fjorton länder.

Marie Hermanson nya bok Himmelsdalen (2011) är lika spännande som en thriller, och samtidigt en kritisk och tankeväckande skildring av sjukt och friskt i vårt samhälle.

Monica Gullman hos oss på Bokia har läst boken:

”Boken handlar om Daniel som får en inbjudan av sin tvillingbror att hälsa på honom i idyllen Himmelsdalen som är en lyxig variant av ett hälsohem för människor som behöver vila och rekreation. Max övertalar sin bror att ta hans plats några dagar, de är en kopia av varandra och Daniel går motvilligt med på detta.

Redan första dagen upptäcker Daniel att Himmelsdalen inte är så trygg som den verkar. Konstiga och obehagliga saker dyker upp och Daniel vill bara att Max ska komma tillbaka och byta av honom, men Max kommer inte, han är försvunnen. 


Man sugs in i handlingen, kan inte sluta läsa, det är en skrämmande läsning som skulle kunna vara verklighet.”

Marie Hermanson är suveränt bra på att skriva psykologiska spänningsromaner. Hennes tidigare böcker har blivit Augustnominerade och prisbelönta. Mannen under trappan har också blivit filmad.

Se Marie Hermansons hemsida, genom att klicka här.

Himmelsdalen är med i Bokiabiblioteket detta läsår. På torsdag 6 oktober kommer hon på en Bokens Afton 18.30 – 21.00, tillsammans med Arne Dahl och Jonas Moström.

Share: