Börje Salming – författarmöte 30 sept

Kristina ska äta trattisar med renskav och
messmör efter detta möte…

Börje Salming kom och mötte sina fans i dag. Det var många som hade honom som idol kan man konstatera på den kö som blev när alla skulle prata med honom och skriva alldeles speciella dedikationer.

Börje Salming är inte bara en hockeylegend och en av tidernas största idrottshjältar. Han är dessutom en sann vän av naturen och har så varit ända sedan barnsben. Det är där han hämtar kraft, rensar tankarna och laddar sina batterier. Han älskar det karga och det vilda. Varje år ger han sig ut på en veckolång vandring på kalfjället i Lappland, där han ägnar sig åt jakt och fiske.

Matsäcken finner han på färden. Han grillar pinnfisk över öppen eld, plockar bär för extra energi, frossar i svamp och frisk luft. I boken Vilt med Salming bjuder han på sina egna favoriträtter från naturens oändliga skafferi. Vi får ett femtiotal härliga recept med vilt i form av fågel, fisk och kött, men också en hel del svamp, rotsaker och bär. Allt kryddat med en rejäl dos norrländsk naturlighet och serverat med Bruno Ehrs enastående fotografier.

Vi får också läsa om Börjes egna minnen, tips och tankar – från svenska fjällen till kanadensiska fiskevatten. Här får vi inspirationen att göra som ”The King” – njuta av alla de härliga rätter som kan lagas med naturens råvaror.

Börje är även kung vid grillen. I boken Grilla med Salming får vi följa The King när han tacklar biffar, fixar firrar och grejar grönsaker. Han bjuder inte bara på sina favoritrecept och bästa grilltips utan berättar även om mat och minnen från tiden i Kiruna, på Kalfjället och i Kanada.

Tack alla för att ni kom, sa Börja Salming, när han vinkade farväl till alla församlade. Se bilder nedan.

Lennart Bergström
Bokhandlarn

För att inte tala om Maria…

Ewa gillar också Börje Salming
       Skaran av fans, mest kvinnor(?)