Mia Törnblom på besök 13 september

Mia Maria Nygren och Mia Törnblom

Maria ”Mia” Törnblom, är en svensk författare, föreläsare och vägledare i personlig utveckling. Hon föreläser, främst om självkänsla, har grupphandledning och deltar i olika näringslivsprojekt som till exempel Skandia Livs mentorsprogram. Hon har också varit programledare för programmet Nyberg & Törnblom tillsammans med Renée Nyberg. Hon medverkar som expert i månadsmagasinet Leva! och i Aftonbladet. År 2007 var Törnblom ”sommarpratare” i radioprogrammet Sommar i Sveriges Radio P1. Hon har även utvecklat en metod för starkt ledarskap, och driver tillsammans med sin man Michael Törnblom företaget MT-gruppen.
Mia Törnblom har en erfarenhetsbaserad bakgrund för sin verksamhet, och har som hon själv säger ”Inte ett enda universitetspoäng”.

År 2009 publicerade Törnblom boken Du äger! som handlar om att kunna öka självkänslan. Boken är främst riktad till tonåringar.

Mia Törnblom har tidigare skrivit handböcker om att leda sig själv – nu har hon skrivit den första om att leda andra, Du leder! Personligt ledarskap handlar om ansvar, tillit och att hantera relationer. Nyckeln heter självinsikt och stark självkänsla. Med egna erfarenheter och exempel, humor och igenkänning visar Mia vägen. Och mekanismerna är desamma oavsett om det handlar om att motivera trehundra anställda att jobba mot samma mål eller om att få barnen att städa sitt rum.

Boken tar upp allt från hur vi hanterar svåra samtal och ger feedback till funktionella metoder för mental träning och hur du lyckas med vägledande och coachande ledarskap. Mia Törnblom har egna erfarenheter av att vara ledare och här finns även intervjuer med inspirerande personer.

I dag var Mia hos oss och pratade om samt signerade sin senaste bok. Som alltid när Mia är i närheten stiger energinivån hos alla. Hur gör hon egentligen? Hon lovade svara på detta när hon kommer och gör en Bokens Afton tillsammans med Susanne Pettersson i januari nästa år.

Lennart Bergström
Bokhandlarn