Biografi: Steve Jobs

Steve Jobs, ikonen

Den egensinnige kreatören, den maniske perfektionisten. Vi känner honom som den store uppfinnaren, den som revolutionerat vårt sätt att umgås och förhålla oss till världen och totalt förändrat vårt vardagsliv. Men vem var han? Och hur kom han att bli till den ikon han är idag? Vilka var hans drivkrafter? Vilka tankar och människor påverkade honom, stöttade honom, bjöd honom motstånd?

För första gången har Steve Jobs berättat om sitt liv och sitt arbete. Under flera års tid och i över fyrtio intervjuer har Steve Jobs berättat öppenhjärtigt för vetenskapshistorikern Walter Isaacson om sin uppväxt, sitt privatliv och sin karriär.

Han hade inga skäl att dölja någonting. Han berättade allt.

Det här är historien om en man som mer än någon annan personifierar vår tid, en symbol för den mänskliga kreativiteten och ett synsätt där form och innehåll är lika viktiga.

Steve Jobs har, med sitt driv och sin ständiga jakt på perfektion, totalt revolutionerat vår värld och vårt sätt att leva. Han släppte in datorn i hemmet, gav den tecknade filmen en renässans, stöpte i ett enda slag om musikindustrin med sin iPod och med iPhonen förvandlade han telefonen till ett oumbärligt vardagsredskap — och en väldigt kul leksak. Samtidigt.

Sam Sundberg i SvD: ”Geni eller skitstövel? Apple-grundaren Steve Jobs tycks ha ställt sig den frågan om varenda människa han träffade. Författaren Walter Isaacson beskriver det som ett binärt förhållningssätt till världen. Medmänniskorna var gudar eller arslen, och allt de åstadkom var fantastiskt eller rent uselt.”

Läs hela Sam Sundbergs recension i Svenska Dagbladet, klicka här.

Lennart Bergström
Bokhandlarn

Share: