Jonathan Franzen: Frihet

Jonathan Franzén

När Jonathan Franzéns roman Freedom utkom förra året utnämndes den snart till en av de riktigt stora amerikanska berättelserna om vår tid. Här tecknar Franzén ett skarpt, ömsint och humoristiskt porträtt av medelklassfamiljen Berglund, där makarna Patty och Walter som medvetna medborgare och föräldrar kämpar för en bättre värld. Nu har den kommit på svenska med titel Frihet.

Med det amerikanska samhället som fond speglas här hur vi lever våra liv. Hur vi hanterar förväntningar och besvikelser och hur den frihet vi kämpat oss till både kan te sig som en frestelse och en börda.

Jonathan Franzén fick sitt stora genombrott med romanen Tillrättalägganden (The Corrections 2001). Hans senast utkomna bok på svenska före den ny aktuella boken Frihet är Den obekväma zonen.

”Ett mästerverk”, skrev New York Times när den engelska upplagan publicerades 2010.
”En fantastisk roman”. Läs Jonas Thentes recension i Dagens Nyheter genom att klicka här.

Läs även Mikaela Blomqvists recension i Göteborgs Posten, genom att klicka här.Lennart Bergström
Bokhandlarn