Bokens Afton med Katerina Janouch och Lennie Norman 30 nov

Katerina och Lennie med Sofia Miriamsdotter, vinnare av
Stora Journalistpriset 2011

Maria och Lennie

Lennie Rickard Charles Norman, men mera känd som bara Lennie Norman, son till Charlie Norman, är född i Stockholm den 4 december 1948. Han började spela musik (som basist) på 60-talet och sadlade om till Stand-up comedy 1989 och på den vägen är det. Nu är han författare också.

Nu har han kommit med en rolig och träffsäker bok om att bli gubbe och om gubbars vanor och ovanor. 
Här kan du testa din gubbfaktor och bli rejält nedslagen i skorna! Eller få lite tröst genom att läsa om fördelarna med att vara gubbe. Dessa sanningar baseras på mångårig och gedigen erfarenhet. En varningsbok eller hjälpande hand för alla med gubbtendenser. Lennie Norman, en av våra mest erfarna ståuppkomiker, bjuder på sina bästa oneliners och personliga livsbetraktelser om att bli äldre. Gubbvarning! är illustrerad med Hans Lindströms träffsäkra bilder.
Läs en intervju från 3 nov med Lennie Norman, Katerina Janouch, Anna Jansson, Tomas Tengby hur det är med skrivande och kändisskap, klicka här. Läs även Lennie Normans hemsida, klicka här.

Foto: Peter Knutson

Katerina Janouch
Supermamma till fem barn, författare, journalist och rådgivare i familjefrågor.

Janouch kom år 1974 från dåvarande Tjeckoslovakien till Sverige, där familjen bosatte sig i Stockholm. Efter universitetsstudier i konstvetenskap och litteraturvetenskap har hon arbetat som förlagsredaktör och översättare samt som frilansjournalist för bland annat Mitt Livs Novell, Expressen och Vecko-Revyn. Hon var vidare med och startade svenska Elle.

1992 började Janouch svara på frågor i Vecko-Revyns samlevnadsspalt, och det är i rollen som sexrådgivare hon blivit mest känd för en vidare publik. Sedan 2003 svarar hon på frågor om sex och samlevnad i Expressen. Hon har även medverkat i ett flertal tidningar med krönikor och texter, till exempel Mama, Tove, Allt i Hemmet, Civilekonomen, Må Bra, Tara, Amelia mfl.

Förutom sin journalistiska verksamhet, har Katerina även skrivit romaner och faktaböcker för barn och vuxna samt flera böcker om sex och samlevnad. Första romanen, Våta spår, kom 1993. Därefter har hon skrivit bland andra Anhörig, Barnliv och Dotter önskas. Hennes böcker finns idag utgivna på 17 språk. 

Nu kommer fjärde delen i romanserien om barnmorskan Cecilia Lund, Tigerkvinnan. Ett utdrag ur boken:
”Det är höst på Lindängstorget. Cecilia Lunds familj har återupptagit rutinerna efter den stormiga sommaren. Cecilia återgår till barnmorskejobbet på förlossningsavdelningen och barnen till sina aktiviteter. Men relationen till John har blivit något ansträngd på grund av barnet de väntar och Cecilia börjar känna sig pressad från alla håll. Även i systrarna Susannas och Marias liv sker förändringar. Kärlekskriser och arbetslöshet, hur hanterar man livet när saker inte blir som man tänkt sig?

Mitt i vardagen dimper ett anonymt paket ner i brevlådan hos Cecilia. Det är en bok med ett obehagligt budskap. Samtidigt får även Cecilias mor Christina ett kryptiskt brev till sin tidningsredaktion. Har dessa två händelser med varandra att göra – och vem är det i så fall som hotar mor och dotter?
Cecilia känner sig vartefter mer och mer orolig. Hon blir åter tvungen att ta kontakt med polismannen Per Nilsson. För ju längre tiden går, desto mer uppenbart blir det. Någon håller ögonen på hennes familj. Någon vill henne illa. Eller, gud förbjude – hennes barn.”

Se Katerina i Go’kväll den 2 dec, klicka här.

Katerina och Lennie var gäster på Bokens Afton den 30 nov. Vilken kväll det blev!

Lennart Bergström

Bokhandlarn