Vibeke Olsson: Bokens Afton 16 nov

Vibeke Olsson var gäst på Bokens Afton den 16 nov då nästan hundra åhörare fick lyssna till henne när hon  berättade om sina berömda föräldrar, om sin uppväxt och den bakgrund som har format henne som författare. Hon avslutade med att berätta om sina böcker i Svartvikssviten, Sågverksungen, Bricken på Svartvik och nu den senaste tredje delen, Sågspån och eld.Sagt om Sågverksungen: ”Det har blivit en varm bok, snudd på allåldersbok. En klassisk arbetarroman, spännande och lärorik.” – Boel Söderberg, Nerikes Allehanda

Sagt om Bricken på Svartvik: ”… jag njuter oavbrutet av Vibeke Olssons senaste bok … den är utsökt skriven och gestaltad …” — Erik Löfvendahl, Svenska Dagbladet

Recensenterna gillar Vibeke Olssons Sågspån och eld

”Genom Vibeke Olssons vackra, välformulerade och inte sällan poetiska prosa får läsaren lära känna detta vårt förflutna. Och man önskar att många ska hitta till hennes diktade värld” Upsala Nya Tidning

”Romanen av Vibeke Olsson är en riktig bladvändare och det går inte att släppa den ifrån sig … Bortsett från att språket är en ren njutning vet jag först inte vad det är i berättelsen som går så rakt in i hjärtat på mig …” Hudiksvalls tidning

”Böckerna om Bricken är sådana som man sträckläser, kanske på grund av Vibeke Olssons underbara språk … Vibeke Olsson är en utomordentlig och sensuell miljöskildrare.” Dalademokraten

Lennart Bergström
Bokhandlarn