Matfrisk: Boken som ger recept på mat som minskar cancerrisken

Lök, vitlök, kål, tomater och bönor är exempel på bra mat om du vill försöka undvika att få cancer. Den nya matboken Matfrisk, skriven av två cancerläkare och en kock, ger tips hur man kan äta rätt.

– Vi vill berätta om vad som är lämpligt att äta om man vill minska risken för att få cancer, säger Lars Beckman, överläkare vid onkologkliniken vid Sundsvalls sjukhus och en av författarna bakom den nya matboken.

Tillsammans med professor Lars Franzén från Universitetssjukhuset i Umeå och kocken Fredric Andersson, som bland annat är känd från SVT:s Go´kväll, har Lars Beckman skrivit boken Matfrisk.

Lars Beckman

– Det är ju inte så att man inte får cancer om man äter de här rätterna, det finns förstås ingen garanti för det efter det finns så oerhört många cancerformer, och alla är inte direkt beroende av vad man äter. Att äta den här maten ät alltså ingen garanti för att klara sig undan cancer på det hela taget. Men den minskar risken, säger Lars Beckman.

Matfrisk, som omfattar 199 sidor,  innehåller information och kostråd, samt givetvis recept på goda rätter med bra ingredienser. Boken . En del av bokens intäkter går till cancerforskningen.
Den 8 december berättar Lars Beckman om bakgrunden till boken.

Läs artikel om boken i Dagbladet, klicka här.
Läs artikel i Sundsvalls Nyheter, 2012-01-13, klicka här.
Se inslag i Sveriges Television om boken, klicka här.

Lennart Bergström
Bokhandlarn