Katrin Zytomierska: Dags att bli smal! LCHF på mitt sätt


En bok som fått ett mycket bra mottagande är Katrin Zytomierskas bok Dags att bli smal! LCHF på mitt sätt. Det är dels en bok om Katrins personliga resa, där hon gick ner 35 kilo med hjälp av LCHF, dels en praktisk bok om bantning med enkla recept och smarta veckoscheman, som läsaren kan följa för att själv gå ner i vikt och bli smalare.

Katrin, 160 centimeter lång, vägde plötsligt 89 kilo efter att ha fött sin son. Under graviditeten hade hon ”svullat” i sig allt möjligt och trodde någonstans att allt detta bara skulle ”rinna av” henne, som hon hört att det gjort för så många andra kvinnor. Fast på Katrin stannade kilona kvar och det var då hon hittade lösningen i form av sin egen variant av LCHF. Hon vägde 89 kilo vid start i juni 2010. November 2010 var hon nere i sin önskevikt 56 kilo!


Detta är en bok med mycket humor, mycket allvar, gråt, skratt och en massa jävlar anamma. Hon inleder med följande: ”om du inte är ordentligt motiverad, inte är beredd att kämpa som en galning för att nå ditt mål ska du inte ens tänka tanken att läsa denna bok”.

Fusk är absolut inte tillåtet. Är du med då?

– Nu kör vi, skriver hon.

Boken är fylld av praktiska råd, steg för steg, Katrin berättar om sin väg från övervikt till normalvikt. Hon skriver om sina stapplande steg i motionsspåret, hur hon från början bara orkade promenera korta stunder till att hon så småningom började jogga och springa 3 gånger i veckan.

Hon berättar också om sina tidigare bantningsmisslyckanden. Hon har provat på de flesta utan något resultat. Hon peppar samtidigt som hon bannar men med glimten i ögat och med mycket humor. Recepten är enkla och goda. Jag har testat flera av dem.

Vad tycker jag om boken då? Den är mycket läsvärd, man blir ordentligt inspirerad och jag känner att jag skulle kunna testa denna bantningsmetod. Det man då måste förstå att detta är Ett livsprojekt.

Katrin Zytomierska, känd medieprofil, är radiopratare i Mix Megapol, har varit programledare för Idol, skriver regelbundet tidningskrönikor och är även ständigt aktuell som färgstark debattör och en av Sveriges mest lästa bloggare med 300 000 trogna läsare per vecka.

Se ett inslag i TV4 i Efter Tio med Malou, klicka här.


Monica Gullman