Nisse Simonson med ny bok: Glöm inte minnet

Läkaren Nisse Simonson har gjort sig känd för att på ett enkelt och lättsamt sätt berätta om den mänskliga hjärnan och varför vi människor beter oss som vi gör. Han har guidat oss på vår långa utvecklingsresa från savannen fram till i dag och kunnat konstatera att vi är oss ganska lika trots de årtusenden som passerat. Vi har samma grundläggande behov, och samma förutsättningar måste uppfyllas för att vi ska kunna fortplanta oss och överleva som art: bland annat måste vi ha ett fungerande minne.

Här berättar Nisse Simonson om vår snillrika hjärna utifrån nyckelorden minnet och glömskan. Han bjuder också på olika fallbeskrivningar och berättar om det senaste inom minnesforskningen.

Nisse Simonson har tidigare bland andra skrivit böckerna Varför mår vi så dåligt när vi har det så bra? och Livet är inte så tokigt om man beaktar alternativet. Dessa finns i pocket till mycket bra priser. Hittils har vi sålt mer än 2 000 av dessa två böcker bara hos oss i Sundsvall.

Se Nisse Simonsson i en intervju i SvT Kunskapskanalen från 2012-01-17, klicka här.
Nisse har även en egen sida på nätet, titta gärna där, ”Nisse Simonsons Hjärnhandel”, klicka här.

Lennart Bergström
Bokhandlarn
Share: