En Dag – DVD

Succéboken En Dag av David Nickolls har blivit film med  Anne Hathaway och  Jim Sturgess. Vi har sedan boken släpptes i november 2010 sålt runt 500 ex av denna fantastiska roman. Den har legat stadigt förankrad på Pockettoppen.
Nu är det dags för filmversionen.

Emma Morleyoch Dexter Mayhew är tillsammans en dag – den 15 juli 1988 – examensdagen från universitetet. Det blir inledningen till en livslång vänskap. Emma är en principfast och ambitiös student från arbetarklassen med drömmar om att förbättra världen. Han är en förmögen charmör som ser världen som sin lekplats.

Vi får följa deras vänskap och förhållande under de följande tjugo åren, varje år på samma dag, den 15 juli. Tillsammans, och var för sig, följer vi Dex och Em genom vänskap och konflikter, hopp och förtvivlan, skratt och tårar. Någonstans på vägen upptäcker de vad båda alltid har letat efter och hoppats på, som har funnits där hela tiden. När den sanna betydelsen av den där dagen 1988 går upp för dem, upptäcker de också vad kärleken och livet egentligen är.

Vad kan vara lämpligare som present på Alla Hjärtans Dag?

Lennart Bergström
Bokhandlarn
Share: