Stefan Einhorn: Änglarnas svar

Stefan Einhorn är professor i molekylär onkologi vid Karolinska Institutet och överläkare vid Radiumhemmet. Han har skrivit flera populärvetenskapliga böcker om medicin. År 2003 gjorde han skönlitterär debut med Den sjunde dagen och 2005 publicerades boken Konsten att vara snäll, som har sålts i över 300 000 exemplar och har översatts till 17 språk.

Stefan Einhorn har vunnit en stor och hängiven läsekrets med Konsten att vara snäll och Den sjunde dagen
I höst kom Änglarnas svar, en sinnrikt konstruerad roman som rör sig mellan det ockuperade Polen, Israel och Sverige. I varsin monolog berättar romanens sju personer sin del av historien, och inte förrän den sista pusselbiten är lagd framträder hela bilden av det ofattbara som skedde i det judiska gettot och vilka följder det fått för en svensk familj. En stark skildring av människans förmåga att göra såväl gott som ont och av hennes längtan efter försoning mitt i det allra mörkaste.

Vid andra världskrigets slut kommer den unga kvinnan Hanna till Sverige med de vita bussarna. Hon har överlevt koncentrationslägrets fasor men förlorat allt. I Stockholm får hon anställning som barnflicka hos en familj med en liten son. Det hon har varit med om bevarar hon inom sig, men efterhand avslöjas hennes hemligheter och livet tar en oväntad vänding för alla inblandade.
”… berättartekniskt raffinerat. … Berättelsen bygger mycket på överraskningar och häpnadsväckande sammanträffanden som hämtade ur en Dickens-historia.” 

Aftonbladet

”Mer spännande än den värsta thrillern, mer gripande än många tunga, episka skrönor. Stefan Einhorn talar med låg stämma och i litet format, men skapar en stor läsupplevelse.”
Tara


Stefan Einhorn är verksam sedan många år som föreläsare och blev 1999 utsedd till bästa lärare vid Karolinska Institutet. Han är en ofta anlitad föreläsare inom områdena etik, konsten att vara snäll, ledarskap, medicinsk etik samt visdom. Stefan Einhorn medverkar regelbundet i radio och TV. Han har bland annat varit sommarpratare.
Stefan Einhorn signerar sina böcker hos Bokia Sundsvall den 28 februari, kl 16.30-17.30.
Lennart Bergström
Bokhandlarn