VinOpus – handbok till en värld av vin

Vinvärlden har genomgått stora förändringar under de senaste decennierna, många sanningar har skrivits om och nya regioner vuxit sig starka. Ingen vet längre allt om vin, men i den här boken samlas kunskap från 38 av världens främsta vinkännare, alla experter på sitt område.

I VinOpus hittar du över 4 000 av världens ledande tillverkare, från de mest välkända till de nya utmanarna, i alla prisklasser. Här finns rekommendationer till de bästa vinerierna i varje land och region, porträtt av deras mest inflytelserika gestalter, kartor över vingårdsområden, besöksinformation, beskrivningar över de sena­ste årgångarna och en omfattande ordlista som förklarar etiketter, druvsorter, vinklassifikationer och mycket mer.

Men den viktigaste informationen av alla är nog att VinOpus berättar vilka viner du bör köpa och är en genväg förbi pinsamma provningar och tveksamma tips. Här finns bara vinproducenter som skribenterna verkligen rekommenderar. Den här boken är skriven av människor som dricker vin, älskar vin och kan vin – och som därför har alla förutsättningar för att hjälpa dig att njuta av ämnet och drycken som de gör.

Resultatet är en omfattande och oumbärlig handbok till en ny värld av vin. 

Boken är en översättning av The Wine Opus, utgiven av Dorling Kindersley och översatt av Jan Holmström, Olov Hyllienmark och Per Johan Hasselqvist.
Vi kommer att arrangera en Bokens Afton med vinprovning senare i vår. Mer information om detta får du om du anmäler dig till Bokens Afton Nyhetsbrev, genom att skicka ett mejl till bokensafton@bokiasundsvall.se.
Lennart Bergström
Bokhandlarn
Share: