En ruggig kväll med tre grymma kvinnor – 17 april, kl 18.30

Tre kvinnligadeckarförfattare, Karin Wahlberg, Sofie Sarenbrant och Ninni Schulman är gäster på Bokens Afton den 17 april, kl 18.30. En deckardrottning med många titlar bakom sig och två kronprinsessor. Det blir en spännande kväll.

Karin Wahlberg, är läkaren som vid 51 års ålder debuterade med Sista jouren, en kriminalroman i sjukhusmiljö. Boken blev en stor framgång som följts upp med Hon som tittade in (2002), Ett fruset liv (2003), Flickan med majblommorna (2004), Blocket (2006), Tröstaren (2007) Matthandlare Olssons död (2009) och nu senast Glasklart (2011).

Det som framförallt utmärker Karin Wahlberg är hennes förmåga att återge vanliga människors motgångar och medgångar i vardagen på ett fängslande sätt. Detta kombinerat med en miljö som hon känner mycket väl – sjukhusmiljön – gör att hon har en stor publik runt om i landet. Karin Wahlbergs skrivande började som en sorts motvikt, eller snarare återhämtning, från det stressiga arbetet som läkare. Men skrivandet har inte bara fungerat som en ventil, utan även som en källa till mycket glädje. 

Se en video om boken Glasklart:

Länkar
Läs mer om Karin Wahlberg och hennes böcker på hemsidan www.karinwahlberg.se.

Länkar till recensioner

Smålandsposten
Kristianstadsbladet
DAST Magazine
Skånska Dagbladet

Sofie Sarenbrant

Sofie Sarenbrant är författare, journalist och fotograf. Hon bor i Bromma med man och två barn. Sofie har tidigare gått journalistprogrammet på Mitthögskolan i Sundsvall.

2010 debuterade hon med deckaren Vecka 36 som utspelar sig i Brantevik i Skåne. 2011 utkom I stället för dig som är fortsättningen på Vecka 36 och den boken utspelar sig både i Bromma och Brantevik. Hennes böcker är även utgivna i bl a Tjeckien, Danmark, Tyskland, Holland, Italien, Polen och Ryssland.

I mars 2012 utkom Sofies tredje bok Vila i frid som utspelar sig på Yasuragi Hasseludden.
En känd skådespelerska hittas medvetslös i kvinnornas tvagningsrum på Yasuragi Hasseludden och kort därefter upptäcks ett äldre par döda i rum 327. Ingen av incidenterna verkar vara annat än olyckor, men hotellchefen Peter Berg och vd:n Nils Wedén får ändå onda aningar. När ytterligare en person avlider på spa-anläggningen, den här gången i de varma källorna utomhus, går det inte att förneka att det måste finnas ett samband mellan dödsfallen.

Emma Sköld på Nackapolisens kriminalavdelning kopplas in som ansvarig och hon upptäcker ganska snart att detta inte är något rutinfall.
 
Se en video där Sofie Sarenbrant berättar om boken, Vila i frid.

Länkar
Läs Sofies blogg, genom att klicka här
Sofie finns även på Facebook, som du kan se här.
Sofie och ”hennes” författarcafé, läs artikel i Expressen här.
Läs Deckarhusets intervju med Sofie, klicka här.
Länkar till recensioner:

Recensioner av Vila i frid, hittar du genom att klicka härhär och här.

Ninni Schulman
Foto Anna-Lena Ahlström
Ninni Schulman, journalist och författare. Ninni är uppvuxen i bruksorten Lesjöfors i östra Värmland och har arbetat som journalist sedan 1995, bland annat på Värmlands Folkblad, Se & Hör och Expressen. Hon bor i dag i Stockholm, men tillbringar somrarna på familjens torp utanför Hagfors

 I augusti 2010 debuterade hon med kriminalromanen Flickan med snö i håret och nu har uppföljaren Pojken som slutade gråta, kommit. 


En pyroman härjar
Under ett åskoväder i Hagfors brinner en villa ner och en kvinna omkommer, men det var inget blixtnedslag som orsakade branden som man först trodde. Några dagar senare omkommer ytterligare två människor i en anlagd villabrand. Det dröjer inte länge förrän en fjärde person får sätta livet till på samma sätt. Alla i samhället är rädda och brandsläckarna tar snabbt slut i järnhandeln. Har mordbränderna ett samband? Ska Hagforspolisen lyckas lösa fallet innan ännu fler förlorar livet?

Huvudpersonen är journalisten Magdalena Hansson, som återvände till hemorten i förra boken och hon bor fortfarande kvar. Hon hamnar i hetluften då hon snubblar över ledtrådar som kanske kan leda henne till pyromanen. Vi får även följa hennes privatliv som är minst lika omtumlande. Boken skildrar småstadslivet och visar hur det kan vara svårt att tvätta bort en stämpel som man en gång fått. Att det skulle vara tryggare på en liten ort ifrågasätts också då mobbning och utanförskap kan vara minst lika svårt, om inte svårare där.
Ninni Schulmans deckarförfattarskap tillhör en relativt ny genre som jag vill kalla vardagsdeckare, där bland andra Camilla Läckberg och Mari Jungstedt är framgångsrika. I vardagsdeckaren är vardagsingredienserna och vardagsigenkänningen lika viktiga som själva mordgåtan, kvinnor har framträdande karaktärer och persongalleriet är omfattande – hela bygden och deras bekymmer ska vara med. I Schulmans deckare är det Värmland som är bygden, och särskilt den lilla orten Hagfors. – Annika Koldenius, Borås Tidning

Länkar

Läs Ninnis krönika i Expressen här.
Se Ninni Schulmans blogg genom att klicka här.

Länkar till recensioner
DAST Magazine, Bokhora (blogg), Fiktiviteter (blogg),
Breakfast bookclub (blogg), Värmlands Folkblad, Skånska Dagbladet,
Världen enligt Audrey Fenn (blogg), Calliope Books (blogg)Östgötacorrespondenten,
Dagens Nyheter, Dagbladet Sundsvall, Nerikes Allehanda

Möt dessa tre spännande författare på Bokens Afton den 17 april, kl 18.30-21.00. Biljetter (50 kr) finns i kassan hos Bokia Sundsvall.

Vill du ha information om kommande Bokens Afton, andra aktiviteter och biljettsläpp, anmäl dig till Bokens Afton Nyhetsbrev, genom att mejla bokensafton@bokiasundsvall.se.

Lennart Bergström
Bokhandlarn