Hösten blir fullspäckad

Höstens böcker 2012

Nu är planeringen för höstens författarmöten i full gång. Hösten blir en bra bokhöst med mängder av intressanta författare och böcker.

Många kända författare, men även många spännande debutanter finns med i bokhandelns bibel, ”Höstens böcker”. I år är det mer än katalog med över 600 sidor som beskriver alla dessa böcker som kommer under sensommar och höst. Det är ett omfattande och grannlaga arbete att välja ut de författare som vi ska bjuda in på författarmöten, som vi kallar Bokens Afton.

Många har hört av sig och önskat författare och dessa önskningar försöker jag uppfylla så gott det går. När det gäller utländska författare är det ofta väldigt svårt eftersom dessa oftast besöker Sverige bara under några dagar i samband med utgivning av den aktuella boken och då blir det oftast bara läsare i huvudstaden som får möta författaren. Men vi ger aldrig upp.

De författarmöten som just nu är klara kan du se under Program till höger på denna sida.

Björn Hellberg inleder hösten den 20 augusti med en aktivitet både på dagen och på kvällen. Återkommer med tider kring detta.

Vi kommer att som förra året ha en Bokfestival den 6-8 september, då ett 20-tal författare kommer att möta sina läsare. Många av dessa är författare med lokal anknytning, men bland mer kända namn finns Anna Jansson, Johan Theorin och Öster Eriksson (utan resten – den här gången).

Martina Haag och Katrin Zytomierska kommer den 4 okt för att prata träning och kost.

När mörkret smyger på i oktober är dert läge för en Deckarfestival den 10 okt där bland andra Roslund & Hellström, Maj Sjöwall, Arne Dahl och Jonas Moström medverkar.

I rusk-november behöver vi stimulans och det blir det genom trevliga möten med Jens Lapidus och Fredrik Lindström. För ungdom har vi en kväll den 29 november med författarna till de två succéböckerna Cirkeln och Eld, Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren.

Jag hoppas på att vi under hösten kan ro iland ett besök av Mikael Niemi, Jan Guillou och Lasse Berghagen någon gång i oktober. Det pågår även samtal med Håkan Nesser, Åke Edwardsson, Herman Lindqvist, Tommy Körberg, Lars Kepler, Per Johansson (Glada Hudiktatern), Bengt Ohlsson, Bob Hansson och flera andra.

Jag planerar även en kväll med tema andra världskriget och Raoul Wallenberg, men troligen först i början av nästa år.

Det blir en het höst.


Lennart Bergström
Bokhandlarn

Share: