Curt Aspelin: En resa – med människan och konstnären Bengt Lindström

En mycket intressant bok med lokal anknytning har anlänt. Det är boken om konstnären Bengt Lindström.


”Du har så fula ramar till dina tavlor – får jag göra ett prov åt dig?” Den frågan ställd av Curt Aspelin till konstnären Bengt Lindström, var inledningen till en livslång vänskap. Nu kommer Aspelin ut med boken En resa – med människan och konstnären Bengt Lindström.

Pierre Ragnehag på Mittnytt har intervjuat författaren Curt Aspelin.

Curt Aspelin var ram-fabrikör och Bengt Lindström var konststjärna på uppåtgående när de träffades på 60-talet – det blev vänskap och affärer under många år, ända till Lindström avled i början av 2008.

Nu har Curt skrivit boken om sin vän, för det är just om vänskapen och om människan han velat skriva, inte om konstnären.

– Det har så många gjort före mig, säger Curt Aspelin till Mittnytt, jag vill beskriva vännen, kamraten.

– Han levde ett hektiskt liv och han gjorde slut på mycket pengar.

Till viss del kanske Bengt Lindströms värsta fiende faktiskt var han själv – många är de som genom åren fått konst till skänks, som uppskattning eller som betalning för något. Lindströms generositet var omvittnad.

Samtidigt som den nya boken om Bengt Lindström nu lanseras, så närmar sig den utdragna rättsprocessen ett avgörande. Det handlar om vilka som egentligen äger vad i den kvarlåtenskap som beräknats vara värd uppemot 100 miljoner kronor. Tingsrätten i Sundsvall kommer inom kort att utfärda dom i målet. Läs hela intervjun och se ett nyhetsinslag med Curt Aspelin i Sveriges Television, klicka här.


Recensioner
En spritfylld bok om Lindström, säger Susanne Holmlund i sin recension i Sundsvalls Tidning 22 juli  klicka här och läs den.
Läs även en intervju i Dalarnas Tidning, klicka här.

Vill du beställa boken så klicka här. Då kommer till till Bokia Sundsvalls beställningssida.

Curt Aspelin berättar om sin bekantskap med Bengt Lindström och bakgrunden till sin bok på Bokia Bokfestival lördag 8 september, kl 12.30-13.30. Fri entré.

Lennart Bergström
Bokhandlarn