Marcus Birro gäst på Bokens Afton 12 sept

Foto: Lena Sjödin Roman via Twitter

Det var många som fick stå utanför dörren när Marcus Birro besökte oss på Bokens Afton 12 september. Det blev en fantastisk kväll med mycket skratt och allvar, vemod och passion. Vi vill se mer av Marcus, snart. Under tiden se länkarna nedan.

Marcus pustar ut efter en
omfattande signeringsomgång

Marcus Birro, är poet, författare och krönikör. Birro bloggar hos Expressen och är kolumnist på Världen idag. Han är programledare på SR Östergötland, bland för Karlavagnen i Sveriges Radio P4.

Marcus Birro kommer med sin memoarbok Släng alla kartor – en memoarbok mitt i livet, i början av september, som är en halsbrytande resa från galenskap och ungdomlig frenesi, ner i djupt och livshotande missbruk, och sedan vägen upp och ut igen. Det är också en resa genom ett Sverige som förändrats radikalt under de senaste tjugo åren, 1992–2012.

Det här är en bok om att följa sina drömmar, om att gapa och skrika, om att viska och be. Det är en bok om att överleva när oddsen inte är så goda, om att vinna fina priser, starta aktiebolag och bo på lyxhotell när man två år tidigare hade skulder hos Kronofogden och inte hade råd med falukorv ens.

Det är också en bok om media som går bakom kulisserna på kända radio- och teveprogram som Frank i P3, Karlavagnen i P4, På spåret i SVT och Let’s Dance, Kvällsöppet och Club Calcio i TV4. Det är en bok om varför det alltid är bra att vara nykter i direktsändning.

Släng alla kartor! handlar om tillkortakommanden, om människor som betytt mycket, om framgångar och bakslag. Och om Joakim Thåström inte minst…

Det är en bok om kärleken till skrivandet, till familjen, till Jonna och barnen, och om att till slut förlikas med den man är, den man blivit, och den man strävar efter att bli.

Marcus Birro är författare och krönikör. Han har mottagit flera priser för sitt skrivande, bland annat det prestigefyllda Dan Andersson-priset. Marcus Birro flyttade med sambo och två barn från Norrköping till Stockholm hösten 2011.

Länkar

  • Se Expressens Web-TV, Marcus Bord, klicka här.
  • Se en intervju med Marcus Birro i TV4 Nyhetsmorgon den 26 aug, klicka här.
  • Läs Marcus Birros hemsida, klicka här.
  • Birro gjorde slut med Kronofogden”, intervju med Dagens Industri, 3 aug, klicka här.
  • Marcus Birro har blivit nominerad till Guldpennan i Blog Awards 2012, klicka här, (även för att rösta).
  • Läs Marcus krönikor i Expressen, klicka här.Recensioner

Kommer så fort som möjligt…

Vill du ha information om kommande Bokens Afton, andra författaraktiviteter och datum när biljetter finns att köpa föreslår jag att du anmäler dig till mitt nyhetsbrev genom att mejla till bokensafton@bokiasundsvall.se.

Lennart Bergström
Bokhandlarn