Pocketnyheter i augusti

Hoppas att du njuter av sommaren och har tid att läsa många bra böcker. Skulle bokhögen behöva fyllas på kan du gå ut och botanisera bland våra helt färska augustinyheter som bjuder på allt från deckarjubilarer till kärleksråd.

En av vår tids främsta berättare Paul Auster är tillbaka. Kritikersuccén Sunset Park är en lågmäld och tankeväckande historia om USA idag. Gillade du New York-trilogin kommer du älska Sunset Park!

Sommaren är den tid då kärleken såväl kan frodas som sättas på prov. Eva Sanners Kärlek – en handbok är boken för dig som vill förändra, förbättra och fördjupa ditt förhållande.

Månadens bokcirkeltips, Hundpojken av Eva Hornung, är en djupt fängslande och gripande berättelse om en liten pojkes liv som hund. En samhällskritisk roman om dialoger och lojaliteter mellan olika raser och individer för överlevnad.

Jan Mårtenson har nyligen firat 40-årsjubileum med den populära Homanserien om antikhandlare Johan Kristian. Nu är han pocketaktuell med sin 39:e Homandeckare Safari med döden. Augusti bjuder på ytterligare två deckarnyheter: Skuggor på vattnet av Peter Robinson och En skör tråd av Jeffery Deaver.

Till sist: Bokias Månadens Pocket för augusti är Thomas Erikssons Bländverk. Månadens Pocket kostar alltid 49 kr och finns i butik från 1 augusti. Bländverk är en hårdkokt, elegant spänningsroman med nerverna på utsidan.

Lennart Bergström
Bokhandlarn

Share: