Bengt Ohlsson: Margot

När mötet avslutas ser jag mig omkring i rummet och kan konstatera att alla ser mer hänförda ut än vad de gjorde när Margot kom in. Som om de tänker: nu förstår jag varför hon är socialdemokratins superstjärna.

Författaren och journalisten Bengt Ohlsson har följt Margot Wallström i spåren, från hennes arbete på FN i New York till barndomens Kåge i Västerbotten. Han har medverkat i stenhårda förhandlingar med krigsdrabbade länder där övergrepp på kvinnor är vardagsmat, följt med på glamourösa välgörenhetsgalor och suttit vid köksbordet tillsammans med hennes familj.

Frågorna har varit många: vad driver Margot Wallström, hur ser hon på sig själv och sina uppdrag? Hur kom det sig att flickan från arbetarhemmet i Kåge kom att ingå i en svensk tradition av internationellt engagemang på hög nivå? Och varför ville hon inte komma hem och bli partiordförande när Socialdemokraterna behövde henne som mest?

Margot Wallström och Bengt Ohlsson har samtalat och boken är Bengts svar på vad som format människan Margot.


Bengt Ohlsson är född 1963 och bor på Södermalm i Stockholm. Han skriver regelbundet i Dagens Nyheter och är författare till ett flertal romaner och teaterpjäser. Hans roman ”Gregorius” belönades med Augustpriset 2004. Hans senaste roman, ”Rekviem för John Cummings”, gavs ut 2011. Han var senast gäst hos oss på en Bokens Afton i mars 2012.
Bengt Ohlsson

Vi kommer att försöka få Bengt Ohlsson och Margot Wallström, som gäster på en Bokens Afton senare i höst.


Länkar till media
Bengt Ohlsson har skrivit om sina möten med Margot Wallström i DN, klicka här för att läsa artikeln.

Köpa boken
Du kan köpa boken eller reservera ett ex genom att klicka här. Du kommer då till vår hemsida.

Recensioner
Kommer snarast

Lennart Bergström
Bokhandlarn

Share: