Stora boken om Mamma Mu och Kråkan

Mamma Mu cyklar, dansar, åker rutschkana, fiskar och läser. Ibland svarar hon till och med i telefon. Kråkan ser på och muttrar och suckar: ”Du är en ko, Mamma Mu.” Men Mamma Mu är ingen vanlig ko. Det finns nämligen ingenting hon inte klarar av.

Stora boken om Mamma Mu och Kråkan är en lyxig samlingsbok som innehåller några av de mest populära kapiteltexterna och bilderböckerna om Mamma Mu, samt sånger, dikter och noter. I boken finns också en tillhörande CD med 12 nyinspelade låtar. Här finns favoriter som Mamma Mu, Klappa händerna så fort man kan, Kaninvisan och Min lilla kråksång – sånger som alla kan sjunga med i. Jujja Wieslander sjunger och Backa Hans Eriksson och Malou Meilink står för musiken.

Det här är den perfekta presentboken för den redan invigde, men passar även den som ännu inte stiftat bekantskap med Mamma Mu och Kråkan – två av våra mest älskade barnbokskaraktärer.

Som första kund den 1 september, då boken släpptes, hade vi en läsintresserad, men blöt duva, som spatserade in genom entrédörren och vaggade bort mot barnavdelningen antagligen för att leta Stora boken om Mamma Mu och Kråkan. Men vi kan ju inte ha hur skräniga kunder som helst, så var tvungna att handgripligen förpassa kunden ut på gatan.
Men det är ju trevligt att även Kråkans kompis vill titta på den nya boken…
Lennart bergström
Bokhandlarn
Share: