Andreas Lundstedt: Boksignering 21 nov, 12-13

Andreas som pratar med en intresserad kund


Andreas Lundstedt började sin karriär som tonåring i gruppen Stage Four tillsammans med Peter Jöback, Lisa Nilsson och Lizette Pålsson. Han har tidigare bott i New York 1992-1995, studerat dans och jobbat som dansare. Hösten 2005 och våren 2006 spelade han huvudrollen i musikalen Saturday Night Fever på Oscarsteatern i Stockholm.


1998 bildade Andreas Lundstedt Alcazar tillsammans med vännerna Tess Merkel och Annika Kjærgaard. 2002 gick även Lundstedts dåvarande pojkvän Magnus Carlsson med i bandet. Alcazar kom att röna stora framgångar med flera stora internationella radiohits under 2000-talet. Sedan 2007 består bandet av Andreas Lundstedt, Tess Merkel och Lina Hedlund. Andreas Lundstedts bror, Fredrik Lundstedt, var också medlem i Alcazar under en period som DJ och koreograf.

Andreas Lundstedt har flera gånger varit med i Melodifestivalen, både som soloartist och med Alcazar. Första gången han ställde upp var som soloartist i Melodifestivalen 1996 med låten Driver dagg faller regn som kom tvåa. Han deltog sedan i Melodifestivalen 1997 med låten Jag saknar dig, jag saknar dig och i Melodifestivalen 2007 med låten Move. Tillsammans med Alcazar har han ställt upp fyra gånger i tävlingen.

Hösten 2007 debuterade Andreas Lundstedt som programledare för underhållningsprogrammet Ranking the stars som sändes på Kanal 5. Han har även själv varit deltagare i en mängd underhållningsprogram så som Körslaget, Berg flyttar in, Högsta Domstolen, Så ska det låta och Allsång på Skansen.

I december 2007 gick Andreas Lundstedt ut officiellt och bekräftade de rykten som cirkulerat om att han är HIV-positiv. Genom att berätta om infektionen hoppas han att kännedomen om AIDS och HIV ska öka, men även att fördomarna kring ämnet ska minska. 2010 debuterade han som sommarpratare i Sommar i P1 och pratade då bland annat om att han var HIV-positiv. Programmet avslutades med att Lundstedt friade till sin sambo Niklas Hogner.

Andreas har nu skrivit en biografi, Mitt positiva liv, där vi för första gången får läsa hela hans historia.


Läs gärna Andreas Blogg här.

Se en video med Andreas där han berättar om sin relation till läsning, litteratur och Augustpriset här.

Välkommen till boksignering den 21 nov kl. 12-13.

Lennart Bergström
Bokhandlarn