Boksignering Monica Zak 2 nov

Monica Zak är journalisten, som hittills skrivit 45 böcker. Hennes böcker finns översatta till tolv språk och hon har tidigare suttit i Svenska Barnboksakademien. Nu besöker hon oss på fredag 2 nov, kl 12-14 för att signera och kanske prata lite om sin senaste bok: Jag är en pojke med tur.

Som 14-åring kom Esmat Nabi ensam från Afghanistan till Sverige och Sundsvall.
När han var sex år flydde han från talibanerna med sin mamma och syster till Kabul. Men han tappade bort dem på vägen. Han lyckades ta sig till Kabul och klarade sig där i flera år innan han fick hjälp att ta sig hela långa vägen till Sverige.

Författaren Monica Zak skrev hans historia.
”Det var lite pirrigt när jag fick boken i min hand. Nästa bok skriver jag själv”, säger Esmat Nabi, som i dag är 18 år.

Läs gärna Susanne Holmlunds recension i ST 2012-10-30

Välkommen!