Dag Öhrlund gäst hos Bokia 31 Januari

Dag Öhrlund, född 1957 i Stockholm, är journalist, författare, föredragshållare, debattör och prisbelönt fotograf. Han har rest och arbetat i 30 länder, bland annat som utrikeskorrespondent i Hollywood under två år och hans dokumentärreportage och bilder har publicerats i mer än 150 magasin i 20 länder.

Som författare har Dag skrivit, fotograferat och medverkat i 40 böcker – alltifrån kokböcker och reseskildringar till lättlästa böcker för människor med funktionsnedsättningar, dokumentärböcker och kriminalromaner. Han är, tillsammans med Dan Buthler, en av Sveriges mer kända deckarförfattare. Deras debutroman Mord.net såldes snabbt till nio länder och följdes av de mycket uppmärksammade succéromanerna om Christopher Silfverbielke.

Under sitt äventyrliga liv har Dag blivit beskjuten i Brasilien, gripen av svensk polis, överlevt en IRA-bomb, varit förlamad, suttit i rullstol och varit nära döden flera gånger, något som gett honom nya perspektiv på livet och skrivandet.

Dag, gift och pappa till två flickor, bor omväxlande i Stockholm och sydvästra Florida. Fritiden tillbringar han med att hjälpa sin kinesiska nakenhund Carl ”Sigge” Sigvard att blogga.

Nu har Öhrlund & Buthler släppt sin senaste bok, Återvändaren där vi får än en gång stifta bekantskap med psykopaten Christopher Silfverbielke som vi tidigare mött i spänningsromanerna En nästan vanlig man (2008) och Grannen (2010).

Christopher Silfverbielke var Stureplans finansstjärna och oemotståndlig för kvinnor, men samtidigt uttråkad vid 30 års ålder och diagnostiserad som psykopat. Kombinationen av lyxliv med sena nätter, champagne, kokain och ett sökande efter spänning, drev Silfverbielke till allt djärvare och farligare handlingar, som han involverade sina närmaste vänner i. Priset blev högt. Vännerna försvann och jagad för mord av Sveriges skarpaste kriminalkommissarie, Jacob Colt, tvingades Silfverbielke att fly från Sverige. Efter att ha levt under falsk identitet i Florida beslutar sig Christopher Silfverbielke för att återvända till Stockholm. Han älskar sin psykiater Mariana Granath, och är fast besluten att få henne att förstå sitt eget bästa och flytta med honom till Spanien. Samtidigt ska han ta hand om en av de få människor han någonsin haft känslor för – sin mamma. Men inte långt efter återvändandet förstår Christopher att saker och ting aldrig kommer att bli som förr. Och att det är kommissarie Colts fel. Djupt inne i Silfverbielkes hjärna föds en djävulsk plan som ska genomföras till varje pris. 
Läs mer på http://www.ohrlund.se och http://www.buthlerohrlund.se/. Följ även ”Dag Öhrlund Författare” på Facebook.

Möt Dag Öhrlund hos oss den 31 januari, kl 12-13.30. Fri entré. Välkommen!