E L James Femtio nyanser av honom / mörker / frihet

Äntligen är trilogin fullbordad!


E L James trilogi slog ned som en bomb i USA då den publicerades- efter bara 6 veckor i handeln hade den sålt i över 10 miljoner exemplar. Bokserien har fortsatt sitt segertåg i Sverige och nu är äntligen alla tre delar ute!

Inte bara en passionerad saga om den förbjudna kärleken, utan också en kittlande beskrivning av den första pirriga förälskelsen…du vill inte missa den!Femtio nyanser av honom – Del 1
E L James

Femtio nyanser av honom är enkel ur flera grundperspektiv; den unga oskyldiga flickan möter en äldre, erfaren man som hon både lockas och skräms av. I berättelsen finns också den ständiga kampen mellan manligt och kvinnligt och vidare det uråldriga temat kring förhållandet att vara slav och att vara herre över en slav. När oskulden Anastasia av en slump möter den förmögna Christian Grey, lockas hon omedelbart av honom. Från början är det inte han som försöker snärja henne, men kanske är det ändå en medveten lockelse från hans sida, när han varnar henne för honom. När Mr Grey väl säger åt Anastasia att han är fel man för henne, blir hennes åtrå än hetare.Snart har de inlett ett förhållande, ett kontrakt, som innebär att han sätter reglerna för deras sadomasochistiska relation.
Förutom detaljerat skildrade sexscener, är 50 nyanser av honom, en bok med djupt psykologiskt tema. Huvudpersonen Anastasia upptäcker sin egen lust och åtrå som hon ger åt Mr Grey, samtidigt som hon alltmer kommer honom under skinnet. Författarinnan E L James har förutom Femtio nyanser av honom, även skrivit ytterligare två böcker om Anastasia och Mr Grey. Titlarna på uppföljarna heter Femtio nyanser av mörker och Femtio nyanser av frihet.Den första boken i trilogin är såld i 37 länder och bara i USA hade den sålts i 10 miljoner exemplar under de första sex veckorna. I Storbritannien tog 50 nyanser av honom första platsen som mest sålda roman

Femtio nyanser av mörker – Del 2
E L James

Bortskrämd av de mörka hemligheter som den vackre, men plågade, Christian Grey bär på har Anastasia Steele lämnat honom. Hon har nyligen tagit sin universitetsexamen och fått praktikplats på ett bokförlag i Seattle.
Men Christian upptar oavbrutet hennes tankar. När han vill träffa henne igen kan Ana inte neka honom, och äntligen får hon veta mer om det mörka förflutna som har gjort honom så driven, kontrollerande och krävande. Men medan Christian brottas med sina inre demoner måste Ana ta ett av de viktigaste besluten hon någonsin ställts inför … 

Femtio nyanser av frihet – Del 3
E L James

I den sista boken i en trilogi av författarinnan E L James, med titeln 50 nyanser av frihet, finner Anastasia och Christian Grey livet som gifta svårt. Svartsjuka, kontrollerande och dystra hemligheter styr fortfarande deras liv och kan inte övervinnas av den kärlek de känner för varandra. Deras förhållande är en evig kamp som pendlar väldigt mellan misstänksamhet och villkorslös passion.
Anastasia vet att hon måste lära sig att förstå Christian och hans livsstil utan att ge avkall på det som är hon själv. Tillsammans, men var för sig utkämpar de varsin strid, i Christians fall handlar det om att bli herre över sitt kontrollbehov.
När de till slut är där, med hinderna bakom sig, borde livet få falla på plats. Istället väljer ödet att pröva Anastasia ytterligare.
Trots hotande faror, upplever Anastasia att Christian är överbeskyddande och hon väljer att inte berätta sanningen för honom. Med en förföljare som lurar i kulisserna och förträngda känslor hos dem båda, möter de vardagen med strider som endera sliter isär dem, endera för dem samman.