Martin Timell och Anders Timell: Grilla med bröderna Timell


Två matroade energiknippen. Två bröder med smak för det goda. Två grillfantaster. 

På Martin Timells lantställe i Stockholms skärgård trängs grillar och stekbord med en egenhändigt byggd rök och redskap i olika modeller. Hos Anders Timell två norska stenkast därifrån, det vill säga tvärs över fjärden, står bara en gammal klotgrill, en trogen vän. Men båda grillar de lika ofta och båda talar de glödande varmt om just sina favoriter bland råvaror, tillbehör och recept. 
I Grilla med bröderna Timell har de blandat en egen mix av sommarminnen, historier, fiffiga tips och recept för den där sköna stunden i väntan på den perfekta glöden, för avslappnade middagar med vänner och familj, för sommarfestens buffé och för dagarna då fiskelyckan varit god. Recept på efterrätter och drycker spetsar den somriga anrättningen.

Martin Timell är en av våra mest populära tv-profiler. Sedan mitten av 80-talet har han lett en mängd olika tv-produktioner, främst underhållningsprogram. Han är ständigt aktuell i inredningsprogrammet Äntligen hemma, en av tv:s verkliga långkörare som sänts i över femton år. Han har också gett ut egna böcker med roliga historier och snickeritips.

Anders Timell är radiopratare och källarmästare på restaurang Riche och Teatergrillen i Stockholm. Tillsammans med Gry Forsell leder han varje vardag radioprogrammet Äntligen morgon i Mix Megapol. Han har även medverkat i tv-programmet Let’s Dance och i scenshowenLadies night.