Gillian Flynn: Gone Girl

Gillian Flynn har blivit ett fenomen. 1:a åtta veckor i rad på New York Times bestsellerlista!
Hon är en av världens just nu mest hyllade kriminalförfattare, och hennes tredje roman Gone Girl är en av det gångna årets största succéer. Mörka platser, som kom på svenska 2012, fick även den lysande recensioner och utnämndes av Yukiko Duke i SVT:s Gomorron Sverige till ”Höstens absolut bästa deckare!” med betyget ”en klar 5:a”. Mörka platser finns även som pocket.

Nick och Amy Dunne är paret som har allt. De är charmiga, smarta och framgångsrika. Efter några hektiska år i New York slår de sig ner i en liten småstad i Missouri. Men den nya tillvaron blir inte som de tänkt sig och snart avlöser grälen varandra.


På morgonen till deras femte bröllopsdag är Amy plötsligt försvunnen. I parets villa finns tydliga spår av våldsam strid. Misstankar faller snabbt på Nick, som bedyrar sin oskuld och gör vad han kan för att få polis och media på andra spår. Amys dagbok ger dock en bild av Nick som är allt annat än sympatisk. Men är han verkligen en mördare? Å andra sidan: Om han är oskyldig, var är Amy?

Över 2 miljoner sålda exemplar!
Nominerad till: Womens Prize for Fiction.
Årets bästa bok av Amazon och Barnes & Noble.
Årets mest recenserade bok på Good Reads, över 50.000 recensioner!
Översatt till 30 språk.

Saxat ur recensioner
Skarp som en ishacka. Spektakulärt slug.« THE NEW YORK TIMES
Gone Girl är en läsfest.« SVENSKA DAGBLADET
Årets thriller.« THE GUARDIAN

Share: