Barbara Constantine: Och sen Paulette

Ferdinand är i sjuttioårsåldern och lever ensam på en stor tom gård sedan sonen flyttat därifrån med sin familj. En dag, efter en våldsam storm, hotar grannen Marcelines tak att rasa in och Ferdinand föreslår att hon ska flytta in hos honom. Efter hand ansluter fler personer och bildar ett udda kollektiv på gården. Den nyblivna änklingen Guy, systrarna Lumière som drivs från sitt hus, ett par vilsna studenter, en spirande kärlek och några djur. …

Recension Monica 2013-11-06

Nu har jag läst en ny bok från Sekwa förlag. Förlaget som översätter fransk litteratur till svenska. Boken heter, Och sen Paulette, och är skriven av Barbara Constantine.

Boken handlar om Ferdinand som är i sjuttioårsåldern och sitter ensam i ett stort hus och har långtråkigt. En dag efter en våldsam storm där taket till grannens hus rasar ihop erbjuder Ferdinand den gamla damen Marceline att flytta in i sitt hus medan taket i hennes hus renoveras. Så börjar det.

Så småningom flyttar andra lite udda personer in i huset på grund av olika skäl och det bildas ett kollektiv. Några av de människor som flyttar in är den nyblivne änklingen Guy, systrarna Lumiére och några vilsna studenter som inte har någonstans att bo.

Detta blir såklart inte så lätt, Ferdinand börjar fundera över det ansvar för andra människor som han tagit på sig men trivs också med att ha sällskap i sitt stora hus och dessutom börjar han bli lite kär i Marceline.

När jag läst ut den är min första tanke att sprida den bland mina litteraturintresserade vänner, det kommer jag också att göra.

Kan bara säga att detta är en riktigt ”må bra bok”.

Monica
Akademibohandeln Vängåvans kulturtant