Århundradets kärlekssaga

Århundradets kärlekssaga
av Märta Tikkanen

Publiksuccén tillbaka i Sundsvall! Århundradets Kärlekssaga som skrevs av Märta Tikkanen för 35 år sedan är mer aktuell än någonsin.

Diktverket som nu blir pjäs skildrar Märta Tikkanens äktenskap med Henrik Tikkanen. Ett äktenskap där kärlekens starka band slits isär av bindingen till ett missbruk. En finstämd, poetisk, brutal med ilska och med knivskarp humor skriven skildring. Det direkta tilltalet både rubbar, roar och berör. Regissör Catherine Parment har tillsammans med skådespelare Gisela Nilsson utforskat texterna som skildrar Märta och Henriks livsöde.

Att hålla en så pass emotionellt krävande monolog i en timme kräver sin kvinna. Gisela Nilsson är helt fenomenal med sin scennärvaro, och sitt otroligt breda register som pendlar mellan storvulna gester och minimala nyanser, mellan drypande ironi och obehärskad vrede, mellan uppgiven sorg och uppflammande kärlek. Tidningen Kulturen

Spelas 27 januari till 12 februari på Sundsvalls Teater.
Se mer info på Scenkonstbolagets hemsida här.

Se ett videoklipp med Märta Tikkanen, här.

Erbjudande
Handlar du för mer än 200 kr hos oss har du möjlighet att få en värdecheck som berättigar till att köpa två biljetter för priset av en. Begränsat antal platser.

Share: