Håkan Larsson gäst på Bokens Afton 29 april

Efter succérna med Fredagkväll med mat och vin – en av de senaste årens mest sålda kokböcker – och Sommarkväll, tar nu Håkan Larsson itu med helgens festligaste kväll: Lördagen.

I Lördagkväll med mat och vin bjuder Håkan på recept och inspiration för den intima middagen med familjen eller goda vänner. För varje årstid presenteras utvalda förrätter, varmrätter och desserter, med säsongens råvaror och smaker i centrum. En, två eller tre rätter till middag? Du väljer själv! Håkan ger också tips om hur du komponerar den perfekta menyn; hela 250 olika kombinationer är möjliga varje årstid, tusentals i hela boken.

Alla som läst Håkan Larssons tidigare kokböcker eller följt hans matlagning på TV kommer att känna igen sig. Höga, rena smaker där råvaran står i centrum, med befriande okrånglig matlagning.
”Jag kan inte laga svår mat”, brukar Håkan säga, ”så mina recept måste vara enkla och tydliga”. Där ligger säkert också förklaringen till böckernas popularitet. Maten är lättlagad, kommer snabbt på bordet – och smakar härligt!

En lördag har vi mer tid än på fredagen, och i Lördagkväll finns också plats för ett och annat klassiskt långkok, i uppgraderat och moderniserat skick. Att varje rätt får sällskap av ett passande vin, presenterat med namn, varunummer och pris, är självklart.

Lördagkväll har alla förutsättningar att bli en modern klassiker. Välkommen på middag!

åkan
Larssons debuterade med Rött, vitt, rosé som 2002 belönades som
världens bästa nybörjarbok om vin. Boken Vin och Fest utsågs av svensk
Bokkonst till en av Sveriges 25 vackraste böcker 2008. – See more at:
http://www.albertbonniersforlag.se/Forfattare/L/Hakan-Larsson/#sthash.BiiqrhVg.dpu

Håkan Larsson är en av landets mest välkända och uppskattade vin- och matskribenter, som enda journalist belönad med Gastronomiska Akademiens Guldmedalj (2002) . Han var chefredaktör för Allt om Mat 1993-2002, och är nu redaktör för Allt om Vin, Sveriges mest lästa vintidning.

Håkan Larssons debuterade med Rött, vitt, rosé som 2002 belönades som världens bästa nybörjarbok om vin. Boken Vin och Fest utsågs av svensk Bokkonst till en av Sveriges 25 vackraste böcker 2008.

Vi kommer att ha även hans tidigare böcker för signering denna kväll.

Här kommer några vintips speciellt för oss den här kvällen:

Håkan Larsson är gäst på Bokens Afton den 29 april, kl 18.30. Biljetter (100 kr) finns i kassan.

Håkan
Larsson är en av landets mest välkända och uppskattade vin- och
matskribenter, som enda journalist belönad med Gastronomiska Akademiens
Guldmedalj (2002) . Han var chefredaktör för Allt om Mat 1993-2002, och
är nu redaktör för Allt om Vin, Sveriges mest lästa vintidning.

Håkan Larssons debuterade med Rött, vitt, rosé som 2002 belönades som världens bästa nybörjarbok om vin. Boken Vin och Fest
utsågs av svensk Bokkonst till en av Sveriges 25 vackraste böcker 2008.
– See more at:
http://www.albertbonniersforlag.se/Forfattare/L/Hakan-Larsson/#sthash.BiiqrhVg.dpuf