Martin Widmark – En läsande klass

Svenska skolelever är sämre i ännu en undersökning. Men succeförfattaren Martin Widmark har skapat ett recept för att få barnen att läsa mer och bättre.

En läsande klass har startats på initiativ av Martin Widmark, barnboksförfattare och mellanstadielärare. Som författare har han gjort mer än tusen klassrumsbesök och slagits av skillnaden mellan klasser där man jobbar aktivt med läsförståelse och klasser där man inte gör det. En läsande klass är en kraftfull satsning som ska att lyfta fram det stora samhällsproblem som bristande läsförståelse innebär och till april 2014 ta fram verktyg som ska underlätta för lärare att jobba med – av forskningen förespråkade – lässtrategier, i sin undervisning.

Se ett klipp från TV4 Nyhetsmorgon där Martin Widmark och Malin Gonzalez berättar om En läsande klass, klicka här.

Share: