Två recensioner från Emelie


Marie Lu: Legend

Republiken ligger där USAs västkust en gång låg. De är i krig med sin granne.
June är ett femton årigt underbarn, som fick 1500 av 1500 på prövningen. Junes bror Metias mördas och den troliga mördaren är Day.
Day har, till skillnad från June, växt upp i de fattiga delarna av Los Angeles. Han är Republikens mest eftersökta brottsling. Day har inte dödat någon under sina expeditioner förr.
June får i uppdrag att spåra och fånga Day. Hennes första uppdrag.
Jag tycker jättemycket om boken. Den handlar om val, om vad som är sant och vad som inte är det, om tillit och att acceptera sanningen när man vet den. Boken förvånar mig på vissa ställen, jag vet inte vad som ska ske härnäst. Den är lättläst men ändå fantastisk.
Betyg: 4 av 5


Rainbow Rowell: Eleanor & Park

Eleanor & Park är en roman om en kärleksrelation, som verkar vara omöjlig att bibehålla.
Eleanors styvfar skulle aldrig tillåta en sådan relation och efter som han är snar till våld så väljer Eleanor att hålla relationen hemlig. Eleanor & Park är intressant att läsa för deras kärlek är inte lycklig, allt är inte perfekt, men den är inte olycklig eller fullständigt omöjlig heller, den är helt enkelt svår.
Det är få personer, men de är intressanta. De är sina egna. Man vet inte vad de ska ta sig till, precis som riktiga människor. Deras personlighet blir mer naturlig eftersom de inte alltid är på ett visst sätt (t.ex. är inte Mindy alltid glad).
Jag tyckte inte särskilt mycket om att Eleanor var sur så ofta, trots att hon hade skäl till det.
Den här boken rekommenderas till alla som gillar att läsa om en kärleksrelation mellan unika personligheter.
Betyg: 4 av 5

/ Emelie