Dogge Doggelito gäst på Bokens Afton 22 maj, kl 18.30

Douglas León, känd under artistnamnet Dogge Doggelito, är musiker, skådespelare samt tidigare medlem och frontfigur i hip-hopgruppen The Latin Kings.

Han föddes av en svensk mor och venezuelansk far och växte upp i Alby i Norra Botkyrka i sydvästra Stockholm. Hans morfar var arkitekten Yngve Östborn. Han är äldre bror till Daphne Léon och äldre kusin till reggaeton-artisten El Primo.

I Melodifestivalen 2010 uppträdde Doggelito med bidraget ”Hippare Hoppare” tillsammans med gruppen Andra Generationen. Bidraget framfördes gemensamt på scen vid andra deltävlingen i Sandviken men gick inte vidare.

Vi känner alla Dogge Doggelito som musiker och han
är ständigt aktuell som artist, föreläsare och debattör. Men inte så
många vet att Dogge dessutom är utbildad kock med en passion för
matlagning. Hans pappa Alvaro kommer från Venezuela, också han jobbade
som kock. Dogge växte mer eller mindre upp i ett restaurangkök och fick
tidigt rycka in i där det behövdes. Mormor Gurli kommer från lilla
bohuslänska byn Hovenäset, nära Smögen, där har Dogge lärt sig älska
fisk och skaldjur. När han nu kommer med sin första kokbok Världens
bästa grillbok! så innehåller den mängder av recept med färg och
chilihetta från Venezuela, delikatesser från havet med en touch av
västkusten och en skön skopa äkta Alby-kultur. Dogge säger själv att
Alby har öppnat upp hans sinne för all världens mat. Välkommen till
förorten!

Det är vid grillen det händer! Man umgås, lär känna nya människor, nån tar fram en gitarr – och så är festen igång! Smaker och dofter från alla världens hörn blandas på grillen, isen klirrar i glasen och skratten ekar mellan husväggarna.

Här finns alla recepten för en riktigt minnesvärd grillfest. Saftigt kött med heta marinader och spännande kryddblandningar. Läckra fiskar och skaldjur, grillade grönsaker och självklart alla de bästa såserna, salsorna och tillbehören. Här finns grillmat som passar när man är många, familjemat, plockmat, desserter, venezolanska specialiteter, härligt slabbig kompismat och ett gäng riktigt stylish rätter när det är läge att impa. Missa inte de tabasco- och coca cola-marinerade kycklingspetten, Dogges superkebab eller den helgrillade fisken med salsa fresca.

VARNING! Denna bok innehåller sådana maträtter för grillning att all sådan grillning bör ske inom inhägnat område.

Dogge Doggelito är gäst på Bokens Afton den 22 maj, kl 18.30. Hundar får ej medtagas.