Lennart Nordin: Slumpen, Bosses bästa vän

Bosse är en grabb som är född på 40-talet och som levat ett roligt och innehållsrikt liv under en föränderlig tid, uppväxt med föräldrarna och 5 syskon i Sundsvall. Bosse har vid en mängd olika tillfällen haft hjälp av slumpen. Hela berättelsen handlar om hur slumpen på ett eller annat sätt styrt och räddat Bosses liv och hur Bosse på olika sätt löser de problem han ställs inför och vad han i övrigt varit med om under sin levnad. Bosse är positiv i sin läggning, han har ofta sett möjligheter när andra har sett problem, han är född i Oxens stjärntecken så han har en vilja och en tro på sig själv som ibland går utanpå det vanliga.

Vem är då Lennart Nordin som skrev boken om ”Slumpen” Bosses bästa vän?

En person i övre medelåldern; 70+ skulle man kunna säga. Uppväxt i Sundsvall med 5 yngre syskon. Större delen av uppväxtåren bodde han i kvarteret Linjalen på Skönsmon.

Började arbeta som 16-åring på ASEA, eller ABB som det heter idag. Flyttade till Klockarberget i Njurunda i mitten på 70-talet och bytte också arbetsgivare i slutet på 70-talet till BÅKAB, som sedermera blev Sydkraft och därefter EON, där han slutade och gick i pension 2008.

Han gifte sig i slutet på 60-talet och har två döttrar. Hans fru gick bort 2005 så nu är han ”särbo”. En särbo som gillar att läsa, men det gör inte Lennart, så han skrev en bok i stället om hur slumpmässigt livet kan vara.

Slumpens betydelse är kanske något som varje person inte uppfattar som viktig för hur livet har gestaltat sig; men tänk efter, eller köp boken så får Du se vad som kan hända.

Share:

1 kommentar på “Lennart Nordin: Slumpen, Bosses bästa vän

  1. Såväl författad med viss litterär inlevelse som med levande sundsvallshistorisk insikt. Synd att han inte tycker om att läsa, då kanske han hade varit Sundsvalls Knausgård!?

Kommentarer stängda.