Nominerade till Augustpriset 2014

Skål för Kristina Sandberg och övriga nominerade till Augustpriset! Nu skyltar vi med alla nominerade författares böcker!

Titeln Årets svenska skönlitterära bok kommer att gå till ett av följande verk: ”Ett så starkt ljus” av Lyra Ekström Lindbäck, ”Beckomberga. Ode till min familj” av Sara Stridsberg, ”Alkemistens dotter” av Carl-Michael Edenborg, ”Ma” av Ida Börjel, ”Liv till varje pris” av Kristina Sandberg samt ”De utvalda” av Steve Sem-Sandberg.

Dessa böcker kan bli Årets svenska barn- och ungdomsbok: ”Vi springer” av Joar Tiberg och Sara Lundberg, ”Tilly som trodde att…” av Eva Staaf och Emma Adbåge, ”Jag blir en bubbla som blir ett monster som blir ett barn” av Malin Axelsson och Klara Persson, ”Mördarens apa” av Jakob Wegelius, ”Vi är vänner” av Eva Lindström samt ”Nu leker vi den fula ankungen” av Barbro Lindgren och Eva Lindström.

Årets svenska fackbok blir någon av följande titlar: ”Naturlära” av Lars Lerin, ”Plundrarna: Hur nazisterna stal Europas konstskatter” av Anders Rydell, ”Erik och Margot: En kärlekshistoria” av Per Wästberg, ”Popmusik rimmar på politik” av Anna Charlotta Gunnarson, ”Doktor Nasser har ingen bil” av Tina Thunander samt ”Vid tidens ände: om stormaktstidens vidunderliga drömvärld och en profet vid dess yttersta rand” av Håkan Håkansson.

Pristagarna avslöjas den 24 november, på själva Augustgalan. Utöver äran får pristagarna varsin bronsstatyett formgiven av Mikael Fare samt 100 000 kronor var. Vinnaren av Lilla Augustpriset belönas med 15 000 kronor.

I år har sammanlagt 467 böcker skickats in för bedömning av Augustprisets jurygrupper. För Lilla Augustpriset har man sållat bland 510 texter.

Share: