Bokens Afton med Jonas Moström, Arne Dahl och Emelie Schepp

Camilla och Peder under fikapausen

Lottens Bokblogg var också på plats

Emelie Schepp i två upplagor
Så fick Bokhandlarn vara med på bild också.
Emelie
Schepp är uppväxt i Motala men bor numera utanför Norrköping med sin
familj. Sedan flera år tillbaka arbetar hon som projektledare i
reklambranschen. Emelie är flitig på sociala medier och även en
uppskattad bloggare – See more at:
http://www.wwd.se/forfattare/s/emelie-schepp#sthash.nhV6H2vF.dpuf

Jonas Moström

Nathalie Svensson, överläkare och landets främsta expert på psykopater, trivs äntligen med livet. Som nyseparerad från trista Håkan har hon skaffat sig en etta i Stockholm, där hon tillbringar tiden då hon inte har barnen hemma i Uppsala.
En natt på väg hem från Café Opera får hon ett sms från Rickard Ekengård, den berömde skådespelaren som hon följde med hem några helger tidigare. Han vill träffa henne vid Karlaplan, och efter stunds tvekan tackar hon ja. Men det blir inget möte, för när Nathalie kommer fram ser hon Rickard Ekengård bli skjuten och slängd i fontänen. Överfallet är otäckt likt, närmast identiskt, med mordet på hennes stora kärlek tio år tidigare ett fall som aldrig fick sin förklaring.

Är Nathalie utsatt för ett ödets grymma nyck, eller finns det en koppling mellan morden? Och har de obehagliga sms hon börjat få från dolt nummer något med det att göra? Snart är Nathalie indragen i en ondskefull historia som blir mörkare ju närmare sanningen hon kommer.

Himlen är alltid högre är Jonas Moströms första bok i serien om Nathalie Svensson.

JONAS MOSTRÖM är författare och läkare. Han debuterade 2004 med thrillern Dödens pendel. Uppföljaren Svart cirkel kom år 2006 och blev hans genombrott med över 50 000 sålda exemplar. Sedan dess har Moström även nått framgångar med böckerna Rymd utan stjärnor, Mirakelmannen, Evig eld, Stryparen och Storsjöodjuret.Mord håller doktorn borta”, DN har med anledning av Jonas Moströms födelsedag den 6 maj en stort uppslagen artikel om honom och hans senaste bok, klicka här och läs hela artikeln.


Arne Dahl
En tungt drabbande berättelse om vår egen samtid

Stämningen i Europa hårdnar. Maffian är starkare än någonsin, narkotikamarknaden mer avancerad och metoderna våldsammare – något som Paul Hjelm och hans kollegor brutalt har fått erfara. Men nu utmanas maffian på allvar, från oväntat håll. Någon är mäktigare, starkare. Någon som i lagens ständigt växande gråzoner kan nästla sig in på Wall Street och samtidigt ta över den växande marknaden för designerdroger. Samtidigt utsätts det lilla svenska bioteknikföretaget Bionovia AB för avancerat cyperspionage. Spåren leder hela vägen till Kina och till en omfattande nätavlyssning – men hur kommer det sig att de utsatta företagen alla arbetar med genetisk forskning? I en hårdnande värld, där maktens spelregler ständigt snävas in, finns det kanske bara en sak kvar att manipulera: människans eget dna.

Opcop-gruppen har samarbetat ett tag nu. Några medlemmar har ryckts ifrån dem, andra är ärrade för livet. I Stockholm håller Kerstin Holm och Sara Svenhagen fortfarande ställningarna: i Haag märks Paul Hjelm och Jorge Chavez. Övriga medlemmar rör sig runt världen: Kina, New York, Belgien. Och nog har de uträttat mycket, liv har räddats och ligor sprängts. Samtidigt är det några människor, organisationer, som ständigt gäckat Opcop och hela tiden legat steget före. Kommer de att visa sig igen?

Opcop-gruppen samlar sina styrkor. Det blir en kraftmätning för den stukade gruppen, och kampen mot brottslighet blir personlig – inte minst för Paul Hjelm själv. Sista paret ut är den sista, och fristående, delen i Arne Dahls Opcop-svit. Nu gäller det. 

”Läsbarare deckare finns inte.” /Östgöta Correspondenten
”Arne Dahl har skapat en egen skola inom den svenska
deckartraditionen – han förenar världsomfattande intriger med
intelligens, spänning och genuin litterär kvalitet.” /Lars Kepler.

Arne Dahls hemsida hittar du här.

Läs gärna en kort novell av Arne Dahls på bara 300 ord, här.
Emelie Schepp
Foto: Helén Karlsson
En sommardag 1991 vaknar nioåriga Jana Berzelius upp på ett sjukhus. Hon har inget minne av vem hon är eller var hon kommer ifrån.
Tjugoett år senare får hon, som framgångsrik åklagare, uppdraget att leda förundersökningen i det uppmärksammade mordet på Hans Juhlén, verksamhetschef på Migrationsverket i Norrköping.
Tillsammans med kriminalkommissarie Henrik Levin och kriminalinspektör Mia Bolander inleder Jana Berzelius ett intensivt arbete med att lösa fallet. Men utredningen tar en oväntad vändning när ännu ett lik hittas. Denna gång är det en pojke. Och ju mer Jana gräver i den döda pojkens bakgrund, desto närmare kommer hon sanningen om sin egen. Och hon möter en historia mörkare och blodigare än hon någonsin kunnat föreställa sig.

Märkta för livet är den första delen i serien om åklagare Jana Berzelius. 

Emelie Schepps debutthriller är en sensation och har som självpublicerad redan såld i 40 000 ex. Serien är även såld till Danmark, Norge, Tyskland, Holland, Japan, Tjeckien, Italien och Polen.”

”En sträckläsningsbok.” Sofie Sarenbrant, TV4
Emelie Schepp är uppväxt i Motala men bor numera utanför Norrköping med sin familj. Sedan flera år tillbaka arbetar hon som projektledare i reklambranschen. Emelie är flitig på sociala medier och även en uppskattad bloggare. Se hennes hemsida här.

Emelie
Schepp är uppväxt i Motala men bor numera utanför Norrköping med sin
familj. Sedan flera år tillbaka arbetar hon som projektledare i
reklambranschen. Emelie är flitig på sociala medier och även en
uppskattad bloggare – See more at:
http://www.wwd.se/forfattare/s/emelie-schepp#sthash.nhV6H2vF.dpuf
Emelie
Schepp är uppväxt i Motala men bor numera utanför Norrköping med sin
familj. Sedan flera år tillbaka arbetar hon som projektledare i
reklambranschen. Emelie är flitig på sociala medier och även en
uppskattad bloggare – See more at:
http://www.wwd.se/forfattare/s/emelie-schepp#sthash.nhV6H2vF.dpuf

Vill du ha information om kommande Bokens Afton, andra
författaraktiviteter och datum när biljetter finns att köpa föreslår jag
att du anmäler dig till mitt nyhetsbrev genom att mejla till bokensafton@vangavan.se.


Lennart Bergström
Bokhandlarn
Emelie
Schepp är uppväxt i Motala men bor numera utanför Norrköping med sin
familj. Sedan flera år tillbaka arbetar hon som projektledare i
reklambranschen. Emelie är flitig på sociala medier och även en
uppskattad bloggare – See more at:
http://www.wwd.se/forfattare/s/emelie-schepp#sthash.nhV6H2vF.dpuf