Lyra Ekström Lindbäck: Ett så starkt ljus

En förälskelse rinner i väg mellan fingrarna. Och så ännu en. De försvinner innan de ens har ägt rum, och lämnar Sara med huvudet brusande av en formlös sorg. Joanna, den karismatiska skådespelerskan, vill inte riskera sitt ansikte för att komma henne nära. Barndomsförälskelsen Linnéa är en outtalad kärlekshistoria utan början eller slut. Sedan träffar Sara C. Och plötsligt får känslorna av begär och paralysering nya, oanade dimensioner.

Bokrecension 2014-11-13
Lyra är född 1990, litteraturkritiker på Dagens nyheter. Detta är hennes andra bok som nu är nominerad till Augustpriset i genren bästa skönlitterära roman. En lysande läsning!

Boken handlar om Sara 23 år, hon pluggar och skriver, hennes lilla studentlya är fylld av små lappar med anteckningar. Sara är lesbisk, något hon kom ut med som tonåring. Hon söker efter någon att älska men hennes förälskelser rinner mellan fingrarna.
Så träffar Sara C som vill bli kallad hen. Är C en hon eller han? Förälskelsen i C är stark men C brottas med sina egna problem och försvinner då och då. Något som gör Sara förtvivlad.
En stark bok om ensamhet och sökandet efter kärlek. Om att hitta sin egen identitet, om att vara stark och våga stå för den man är. Saras liv är fängslande att läsa om.
Jag tror att Lyra Ekström Lindbäcks bok kommer att ta fler priser i höst.
Den får 4/5 i betyg av mig

Monica / Vängåvans pensionerade kulturtant