Catharina Ingelman-Sundberg och Åsa Hellberg är gäster på Bokens Afton, 10 mars, kl 18.30

Catharina
Ingelman-Sundberg
började sin karriär som marinarkeolog och ägnade 15
år av sitt liv att söka efter vår historia på havets botten. Som
marinarkeolog dök hon på allt från vikingaskepp och ostindiefarare till
slavskepp och försvarsspärrar utanför vikingastaden Birka i Mälaren. Hon
var under några år även anställd vid Western Australian Museum i Perth.
Därefter utbildade hon sig till journalist vid journalisthögskolan i
Göteborg, parallellt med att hon började arbeta som författare.

Catharinas
böcker har nått ut till en bred målgrupp av både män och kvinnor i alla
åldrar. Hon är bland annat känd för sina uppskattade romaner om
vikingatiden och förutom romantrilogin Vikingablot, Vikingasilver och Vikingaguld
har Catharina Ingelman-Sundberg även gett ut populärvetenskapliga
faktaböcker, underhållningsromaner och historiska romaner. I Månpocket
finns samtliga tre delar i serien om Anne Persdotter: Brännmärkt, Förföljd och Befriad

Hennes första bok om Pensionärsligan, Kaffe med rån har enbart i Sverige sålt i över 200
000 exemplar.
Titeln på den till franska översatta boken till vänster betyder i översättning: ”Hur man rånar en bank utan att tappa löständerna” Rättigheterna har hittills sålts till 21 länder. Efter
22 år som journalist delar Catharina Ingelman-Sundberg sin tid mellan
det egna författandet och arbetet som frilansjournalist. 

Nu har Catharina
Ingelman-Sundberg kommit med en ny bok, Låna är silver, råna är guld. Det är troligt att den blir samma succé som Kaffe med rån.

Åsa Hellberg

Två medelålders kvinnor, en motorcykel och ett slott i Italien. Det är bäddat för en ny underhållande och varm romantisk komedi av Åsa Hellberg: Toscana tur och retur.

Sara Raphael saknar uppslag till sitt nästa reportage. När hon köper en motorcykel för en spottstyver och ser en annons som lockar med slott, vingårdar, olivolja och solrosfält, finns bara ett alternativ: hon måste få upp sin bästa vän på pallen och åka dit.

Jessica Romin, den kända författaren, går alltid i högklackat och gapskrattar åt Saras förslag. Hon ska på en författarträff i Malmö och tänker naturligtvis ta tåget dit. Hur det sedan kommer sig att hon ändå sitter bakom Sara i ett skinnställ vet hon inte riktigt.

Det blir en resa de båda väninnorna aldrig kommer att glömma – en oplanerad tältnatt vid Vänern, för små hjälmar, hotfulla medtrafikanter, stiliga hjältar, barska italienska kvinnor … Och så till sist slottet. En magisk plats där Sara känner igen sig alltför väl. Hon minns med både fasa och pirr romansen för så länge sedan. För Jessica innebär mötet med den trevlige Anders en chans att för alltid glömma JP – sitt livs största kärlek – så att hon slipper prata om det där som gör så ont.

Det italienska slottets tinnar, torn och vinkällare bär på hemligheter som påverkar både Sara och Jessica på sätt de aldrig hade kunnat ana. Frågan är om man verkligen kan fly från sitt förflutna.

”Dessa salta kvinnors liv flätas samman av Åsa Hellberg i hennes sockersöta mappieroman. En liten värld heter boken som får mig att mjukna som nariga läppar under ett cerat.” M-Magasin om Åsa Hellbergs tidigare bok En liten värld.

Catharina
Ingelman-Sundberg och Åsa Hellberg är gäster på Bokens Afton tisdag 10 mars, kl 18.30. Biljetter (100:-) finns i kassan.