Anna Jakobsson Lund: Tredje principen

Ava är rebell. Hon kan styra andra människors tankar, en användbar förmåga i en motståndsrörelse som rustar för krig.

Levi slutade tro på kampen när den tog hans föräldrar. Nu försöker han bara överleva. Hålla sig undan och kontrollera vansinnet som känns som om det ska dränka honom.

En natt blir Levis syster gripen. För att rädda henne tvingas han bryta ett gammalt löfte, ta kontakt med folk han inte vill ha med att göra. Ava får order att hjälpa honom och de ger sig av tillsammans. Hon säger att de måste lita på rebellerna. Men kan de verkligen det?

När Systemet krossar allt du tror på – väljer du att gömma dig eller att slåss? ”Tredje principen” är en punkig, normbrytande dystopi om tre ungdomars resa genom ett trasigt, framtida Europa. Det är första delen i en trilogi om mod, vänskap och uppror.

Science fiction (barn/ungdomar), läsnivå: från ca 14 år (unga vuxna)

Anna Jakobsson Lund, är en ung debutant från Sundsvall.

Boken kan köpas i butiken eller beställas på vår web, klicka här.