Mari Jungstedt och Ruben Eliassen är gäster på Bokens Afton, 25 mars

I gryningen puttrar en fiskebåt in mot hamnen i Arguineguin på södra Gran Canaria. En av fiskarna får syn på en död kvinna som ligger på klipporna nedanför den norska sjömanskyrkan. Hon är skandinaviskt blond, naken och kroppen är arrangerad efter en berömd målning från fjortonhundratalet, Venus födelse. Polisen söker febrilt efter gärningsmannen och får oväntad hjälp av den svenska journalisten Sara Moberg, som driver den skandinaviska tidningen på ön och den norske före detta polisen Kristian Wede, nyanställd vid konsulatet i Las Palmas.
När ännu en kvinna hittas död, arrangerad efter ett berömt konstverk, tätnar mystiken. Kopplingar går till ett yogacenter i de kanariska bergen, ett massageinstitut i Playa del inglés, och den norska sjömanskyrkan i Arguineguin.

En mörkare himmel är den första boken i en ny serie kriminalromaner som utspelar sig på semesterparadiset Gran Canaria, en ö utanför den afrikanska kusten med ändlösa stränder och en sol som aldrig går ner. Men idyllen är bara en fernissa, baksidan ska visa sig mörkare och mer brutal än vad både Kristian och Sara kan föreställa sig.

Mari Jungstedt har med sin gotlandsserie om kommissarie Anders Knutas blivit en av Sveriges mest folkkära och sålda författare. Tillsammans med den norske författaren Ruben Eliassen skriver hon nu en ny mörk och dramatisk serie kriminalromaner från Gran Canaria, denna spanska ö som så många skandinaver älskar. Serien är redan såld till flera länder.

Mari Jungstedt arbetade som journalist, bland annat på Ekot och som nyhetsankare på SVT, innan hon började skriva kriminalromaner. Debuten kom 2003 med Den du inte ser, där kommissarie Anders Knutas och hans kolleger vid Visbypolisen för första gången presenterades. Sedan dess har hon etablerat sig som en av Sveriges mest framgångsrika författare, och det har blivit ytterligare ett tiotal böcker i den av läsarna så älskade Gotlandsserien. Bara i Sverige har Mari Jungstedts böcker sålts i över 3 miljoner exemplar, och de utkommer i över tjugo länder. Tidningen The Times har kallat henne ”One of Scandinavia’s best crime writers”.

Den norske författaren och illustratören Ruben Eliassen, är känd för sina fantasyromaner för barn och ungdom.

Träffa Mari & Ruben på Bokens Afton onsdag 25 mars, kl 18.30- ca 21
Endast förköp av biljett ( 100:- ), finns i kassan.

Välkommen!